Gerede Ticaret ve Sanayi Odası tarafından projelendirilen, Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan ve KOSGEB işbirliğiyle üretim ve istihdama yönelik düzenlenen girişimcilik kursunu tamamlayan 26 kursiyer törenle belgelerini aldı.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan MARKA Bolu YDO Koordinatörü Tolga Kaya, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı bulunduğu ilde kalkındırma faaliyetlerini yönlendirmek ve hızlandırmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Kalkınmadaki en önemli unsurun bölgedeki girişimci sayısını artırmak olduğunun altını çizen Kaya, Marka kalkınmanın hızlanması için faaliyetler gösterir ve uygulamaya geçer. Girişimcilik kursundaki amacımız da hesabı doğru yaptırarak doğru yatırım yaptırmak. Kurs sonunda açacağınız işte yüzde 30-70 civarında destek sağlamak. Eğitimdeki amaçta açtığınız iş yerini doğru bir şekilde sürdürebilmek. Eğitimde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka da, kursiyerlere bir anahtar ve özgüven saygın bir hocayla verildiğini söyledi. Önemli olanın yatırımı dönüştürülmesi olduğunu belirten Kaşka, Verilen 70 bin lira çok para değil ama başlangıç içinde az bir parada değil. Gerede'de tırnaklarıyla sıfırdan bir yereler gelenler var. KOSGEB Türkiye'de uyguladığı güzel bir durum. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu girişimci olduğumuzu söylemişti. Özellikle kadın girişimcilere ihtiyacımız olduğunu ziyaretinde söylemişti. Girişimcilere özellikle bayan girişimcilere teşekkür ediyorum. Çünkü katılım oranı bayanlarda daha fazla. Biz burada aynı zamanda Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu'na vermiş olduğumuz sözü tutmuş olduk diye konuştu. Kaşka, Ticaret ve Sanayi Odası, Gerede'ye Gerede Belediyesi'ne değişimine katkı sağlamaya devam edeceğini kaydetti. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar da, girişimcilik kursları ülkemiz Makro ekonomi açısından önemli olduğunu belirtti.

Ticaretten gelen bir Belediye Başkanı olarak küçük yaşlarda ticarete atığını kaydeden Başkan Allar, Çalıştık gece gündüz demeden ve bu noktalara geldik. Ticaret eşittir risktir. Hiçbir zaman karamsarlığa düşmeyeceksiniz. Kendinize olan öz güveniniz fazla olacak. Hangi işi yapıyorsak işimizi en iyi yapan eleman olmalıyız. Efendimiz, ‘Rızkın 10/9'u ticaretedir' buyuruyor. Ticaret yapmak çok güzel ama risk almak gerekir. İşinizde dürüst olacaksınız. Dürüst olanlara Allah'ın yardımı fazla olacaktır. Riski de kendi imkanlarınız doğrultusunda alacaksınız. Önemli olan kursa katılmak değil aldığınız eğitim doğrultusunda doğru yatırım yaparak Gerede'nin ekonomisine can vermenizdir. Kadın girişimcileri son derece önemsiyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkan Allar, sertifika alan kursiyerlere iş hayatlarında başarı diledi. Allar, Belediye olarak üretim ve istihdama yönelik çalışmaları çok önemsediklerini ifade eden Akdaş, bu konuda gereken desteği verdiklerini vereceklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından katılımcı Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka, Bolu KOSGEB İl Müdür Yardımcısı Ruhi Kınık, Eğitimci Arif Yekta Berksoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Eşref Zeftçi tarafından kursiyerlere belgeleri takdim edildi.

Bolu KOSGEB İl Müdür Yardımcısı Ruhi Kınık ise, KOSGEB desteklerinde kimseye para vermiyoruz. Öncelikle dükkanınızı açıyorsunuz harcamalarınızı yapıyorsunuz. Harcamaları yaptıktan sona resmi yerler hariç banka üzerinden ödemelerinizi yapıyorsunuz. KOSGEB'e ödediğinizin faturasını getiriyorsunuz. Yoksa destek alamazsınız. Açıklamalı fatura kestirin. Ayrıca bildiğiniz işi yapın” diye konuştu. Haber Merkezi