Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencileri ve Öğretim Görevlileri ile bir araya gelerek Bakanlığın yapısı, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem kanunu ile Gıda Güvenilirliği konularında bir konferans düzenlendi.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kongre Merkezi Yeşil Salonda yapılan konferansa konuşmacı olarak Gıda ve Yem Şube Müdürü Mehmet ÖZİPEK ile Gıda Yüksek Mühendisi Erkan GÜNEŞ katıldı. Mehmet ÖZİPEK tarafından öğrencilere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yapısı ile 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu hakkında bilgilendirme yapıldı. Erkan GÜNEŞ tarafından ise Gıda Güvenilirliği Resmi Denetimler ile Alo 174 Gıda Hattı konusunda sunumlar yapıldı.
Konferansın son bölümünde ise karşılıklı soru – cevap kısmına geçildi ve Gıda Güvenilirliği ve Bakanlık hakkında öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin merak ettiği konulara açıklık getirildi.
Doç. Dr. İbrahim ÇAKIR ve Yrd. Doç. Dr. İlker Turan AKOĞLU tarafından konuşmacılara teşekkür edilerek Üniversite Kamu işbirliğinin sürmesi konusunda temennilerini dile getirildiler.