AİBÜ Gıda Mühendisliği Bölümü 24-25 Nisan 2014 tarihlerinde Gıda Mühendisliği 5. Öğrenci Kongresi'ne ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin 30 farklı üniversitesinin Gıda Mühendisliği veya ilgili diğer bölümlerinden toplamda 800 öğrencinin katıldığı Kongre'de Türkiye'nin önde gelen gıda firmalarının temsilcileri öğrencilerle bir araya geldi.
AİBÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. AİBÜ Bordo Salon'da düzenlenen Gıda Mühendisliği 5. Öğrenci Kongresi'nde güvenilir gıda ve bilgi kirliliği ARGE ve yeni teknolojiler AB üyelik sürecinde gıda mühendisinden beklentiler konuşuldu.
Kongrenin Düzenleme Komitesi Başkanlığını Yrd. Doç. Dr. İlker Turan Akoğlu, Kongre Başkanlığını Prof. Dr. Ömer Zorba ve Kongre Onursal Başkanlığını ise AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun yaptı.
ÖĞRENCİLER SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU
Coşkun Gıda Mühendisliği eğitimi alan öğrencilerimizin burada olması bizim için çok büyük anlam ifade ediyor. Burada bulunan öğrenciler mezun olduktan sonra nerede çalışırlarsa çalışsınlar onları geleceğe hazırlama adına bu tür aktiviteler büyük önem taşıyor. Öğrenci kongresi olmasına karşın hocaları da yanlarında. Onlara hem yol göstermek, yardımcı olmak hem de eğitimlerini daha iyi bir düzeye getirmek amacıyla öğrencilerimize böyle bir katkı sağlamayı amaçladık. Sektör temsilcileri de burada. Hem sanayi hem sektör temsilcileri, akademisyenler hepsi bir arada. Birebir konuşma ve kendi uzmanlık alanları ve gelecekleriyle ilgili bazı görüşmeleri yapabilmeleri için uygun bir ortam. Farklı üniversiteleri tanıma imkanı da var aynı zamanda” diye konuştu.
“BOLU İÇİN ÖNEMLİ BİR FAALİYET”
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ömer Zorba ise kongreye ilişkin Geçen yıl Sakarya'da yapılmıştı. Bu sene Bolu'da yapıldı kongre. Katılım da büyük oldu. Değişik üniversitelerden de gelenler oldu. Bolu adına güzel bir faaliyet oldu. Sektörün sorunları tartışılıyor, öğrencilere yeni ufuklar açılmaya çalışılıyor. Öğrenciler konunun uzmanı kişilerle karşı karşıya gelip güncel takipte bulunabiliyorlar. Yüz yüze görüşme imkânları oldu. Daha önemlisi sosyal paylaşım ortamı oluştu. İleriki yıllarda pekişerek devam eden başlangıçlar oldu” dedi.
Kongrede Gıda Sanayisinin önde gelen firmalarından üst düzey yetkilileri, üniversitelerden öğretim üyeleri ve meslek kuruluşları temsilcileri toplam 4 oturumda 11 sunum gerçekleştirildi. Kongrede ayrıca katılımcı öğrencilerin hazırladıkları 108 adet poster bildiri sunuldu.
Kongrenin bilimsel programının ardından 25 Mayıs'ta Gölcük Tabiat Parkında piknik ve çeşitli sportif aktiviteler düzenlenerek sona erdi.