Çocuklarımızın zihinlerini bilgiyle doldurarak öğretim yaparken, gönüllerini de sevgiyle donatıp, ahlâklı birer fert olarak yetişmeleri için okullarda projeler geliştiriliyor. Değerler Eğitimi çalışması kapsamında ‘Gezen Yazılar Değerler Eğitimi Projesi' İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Toplantı Salonunda, Vali Yardımcısı Barış Aktan, Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve merkez ilçe kurum müdürlerinin katıldığı bir toplantı ile tanıtıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, Okullarımızı, sadece akademik açıdan başarılı bireylerin yetiştirildiği kurumlar olarak değil, aynı zamanda, temel insanî değerleri benimsemiş bireyler yetiştiren ve öğrencilerine çağın getirdiği olumsuz durumlar karşısında rehber olabilen kurumlar olarak görmek için değerler eğitimi çalışmalarının yapıldığını söyledi.
Vali Yardımcısı Barış Aktan'da Temiz İnsan Temiz Toplum Gezen Yazılar Değerler Eğitimi Projesi” çalışmalarına öğrenci ve öğretmenlerin katılımının hedeflere ulaşma konusunda çok daha önemli olduğunu vurguladı.