Mehmet Aydın, CHP Genel Bşk. Yrd. Tanrıkulu'yla görüşmesini açıkladı;

MHP Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın, geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun Doğu'da DHKP-C ile çatışan Türk askerlerine dava açacağım şeklinde söylemleri olduğunu belirtmişti. Konu ile ilgili olarak tekrar basın mensuplarıyla bir araya gelen Aydın, Tanrıkulu'ndan konu ile ilgili olarak bir telefon aldığını belirtti ve aralarında geçen konuşmayı anlattı. Aydın görüşme esnasında, Habur'dan ülkemize gelen PKK'lı teröristlerin avukatlığını yapıp yapmadığını sordum ve aldığım cevap; ‘Ben bir avukatım, gerekirse PKK'lılarında avukatlığını yaparım' oldu” diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun söylemlerine dayanarak CHP 1'inci sıra Milletvekili Adayı Tanju Özcan'a sorular yönelten Aydın, Tanju Beyden çıkıp samimice bu soruları cevaplamasını bekliyorum” dedi.

Bolu halkının Cumhuriyet Bayramını kutlayarak sözlerine başlayan MHP Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın, 1 Kasım seçimlerine 4 gün kala ülkemizin içinde bulunduğu durumu da dikkate alarak birkaç konuyu paylaşmak istedim. Pazar günü yapmış olduğum basın toplantısının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'ndan bir telefon aldım dedi.

SEZGİN TANRIKULU İLE ARALARINDA GEÇEN GÖRÜŞMEYİ ANLATTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile telefonda görüştüklerini belirten ve aralarındaki konuşmayı anlatan MHP Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın, Sezgin bey o basın açıklamamda bahsetmiş olduğum konularla ilgili DHKP-C ile çatışan polis ve askerleri savcılığa şikayet edeceğim şeklindeki cümlenin kendisine ait olmadığını ve internette kasıtlı olarak yazıldığını söyledi. Ben de kendisine peki Güneydoğudaki Emniyet güçlerinin teröre karşı yapmış olduğu mücadele konusundaşikayette bulunup bulunmadığını sordum. Verdiği cevapta bu konuda yapılan müdahalenin hukuki olup olmadığına dair mecliste bir araştırma komisyonu kurulmasına dair teklifte bulunduğunu söyledi. Ardından Habur'dan ülkemize gelen PKK'lı teröristlerin avukatlığını yapıp yapmadığını sordum ve aldığım cevap; ‘Ben bir avukatım, gerekirse PKK'lılarında avukatlığını yaparım' oldu”ifadelerini kullandı.

“PKK'LI TERÖRİSTLERİN AVUKATLIĞINI YAPABİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR”

Tanrıkulu ile arlarında geçen görüşmelere dayanarak CHP Bolu 1'inci sıra Milletvekili Adayı Tanju Özcan'a sorular yönelten MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, Şimdi ben buradan CHP'nin 1'inci sıra Milletvekili Adayı Tanju Özcan'a sormak istiyorum; Genel Başkan Yardımcınız Sezgin Tanrıkulu sizin gibi bir avukat, PKK'lı teröristlerin avukatlığını yapabileceğini söylüyor. Siz de bir avukatsınız, Sayın Tanrıkulu'nun bu görüşüne katılıyor musunuz? Biz şimdi avukatım deyip PKK'lı teröristlerin avukatlığını yapan kişilere mi yetki verip, bu ülkeyi yönetmelerini isteyeceğiz. Buradaki takdiri Bolu halkına bırakıyorum” şeklinde konuştu.

“TANJU ÖZCAN HDP'Lİ DOSTLARIYLA YÜRÜYECEK Mİ?”

CHP'nin 29 Ekim'de yapacağı Fener Alayı Cumhuriyet yürüyüşü ile ilgili olarak da Tanju Özcan'a sorular yönelten İl Başkanı Aydın, Sayın Tanju Özcan bu fener alayında geçen sene 1 Mayıs gününde olduğu gibi Türk Bayrağı olmadan HDP'li dostlarıyla birlikte yürüyecek mi? Yoksa ben Milliyetçiyim diyerek Kürt meselesine ve PKK terörüne bakış açısı tüm Bolu tarafından bilinen 2'inci sıra adayı Burak Cop ile kol kola girip mi yürüyecek? Yoksa partisindeki Türk Bayrağından rahatsız olanların kalbini kırmamak adına ilimizde bazı yürüyüşlerde olduğu gibi Cumhuriyet Bayramında Türk Bayrağı taşımadan mı yürüyecek? Ayrıca Tanju Özcan'a sormak istiyorum; 2'inci sıra Adayları Burak Cop ile aralarında bulunan bu fikir ve düşünce ayrılıklarını nasıl açıklayacak? CHP'nin gerçek düşüncesini Tanju Beyin bizlere yutturmaya çalıştığı Milliyetçi söylemler mi temsil ediyor yoksa Burak Cop'un söylemleri mi temsil ediyor?” ifadelerine yer verdi.

“MİLLETİN ZEKASI İLE DALGA GEÇMESİNLER”
Konu ile alakalı olarak son bir soru yönelten Aydın, Bu şekilde bir yol çizip her iki kesimden de oy alarak Milletimizi aldatarak, Milletvekili koltuğunu garanti altına mı almak istiyor? Ben Tanju Beyden çıkıp samimice bu soruları cevaplamasını bekliyorum. Öyle Burak Cop'a önce şehitlerimizle ve aileleri ile alay ettirip sonra Ziya Sarpkaya'nın ailesine ziyarete gönderip Milletin zekası ile dalga geçmesinler” şeklinde konuştu.

BOLU HALKINI YÜRÜYÜŞE DAVET ETTİ

Ayrıca bir duyuru yapan MHP Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın, 29 Ekim Perşembe günü, yani Cumhuriyet Bayramımızın olduğu gün saat 14.30'da geçmişten geleceğe adını verdiğimiz Mehteranla birlikte yapacağımız yürüyüşe kendini Türk kabul eden, Vatanını, Bayrağını seven, Cumhuriyetine sahip çıkmak isteyen tüm Bolu halkımızı, aileleri ile, Bayrakları ile birlikte davet ediyorum. Katılımlarından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum” dedi. Emrah ÖGET