Şüphe üzerine durdurulan araçtan inerek kaçmaya çalışan zanlıların çeşitli suçlara karıştığı öğrenildi. Gerede İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu araçtan inerek kaçmaya çalışan zanlıların çeşitli suçlara karıştığı öğrenildi.
İlçemiz Üniversite Yolu üzerinde Gerede polis ekiplerince durumlarından şüphelenilen bir aracın takibe alınması üzerine araçtan inerek kaçmaya çalışan S.C. ve S.Y., isimli zanlılar, polisin ısrarlı takibi sonrasında daha fazla uzaklaşamadan yakalandılar.
Yapılan kontrolde şüphelilerin kullandıkları aracın Ankara'dan çalındığı öğrenilirken, araç üzerinde bulunan plakaların da yine Ankara ilinden başka bir araçtan çalıntı olduğu ortaya çıktı.
Gerede Kaymakamlığı tarafından verilen bilgilerde; Gerede Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda derinleştirilen soruşturmada; iki şüphelinin ilçemizde de bir aracın çalınması olayını gerçekleştirdikleri, ayrıca yine Dayıoğlu Mahallesinde 4 ayrı ev ve bir araç içinden de çeşitli eşyaları çalmak suretiyle hırsızlık yaptıkları belirtildi.
Öte yandan yapılan diğer araştırmalarda şüphelilerin toplam 8 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri tespit edilirken, yine şüphelilerin kullandıkları araç içerisinde yapılan aramada da çok sayıda suç aleti ve hırsızlık olaylarında çalınan eşyalar ele geçirildiği öğrenildi.
Şüphelilerin çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak geçtiğimiz günlerde Gerede cezaevine yerleştirildikleri açıklandı.