Gerede'de yaklaşık iki yıldır taksicilik yapan Kenan Öztürk, sevenleri sevdiklerine kavuşturmayı seviyor. Gerede'de son iki yıldır Can Taksi durağında hizmet veren Kenan Öztürk, Gerede'nin en genç taksi şoförü oldu.

Taksiciliğe muavinlikle başlayan Kenan Öztürk, ilkokuldan çıktıktan sonra hayata atılır ve geçimini sağlamak için otobüslerde muavinlik yapmaya başlar. O yaşlarda şoförlüğe meraklı olan Kenan, şimdilerde Gerede'nin en genç taksicisi olarak yollarda. Gece gündüz demden Geredelilerin ihtiyacına koşan genç taksicinin hedefi, otobüs şoförü olmak. 1994 Gerede doğumlu olan Kenan Öztürk, ilkokulu bitirdikten sonra babasının yanında şehirle arası gidip gelir. Daha sonra şehirlerarası otobüslerde muavinlik yaparak mesleğe başlayan Kenan, o günlerde şoförlüğe merak sarar ve 18 yaşına girdikten sonra ehliyetini alır.

Hayatını anlatan Kenan Öztürk, iki yıldır taksicilik yaptığını belirterek Mesleğimi severek yapıyorum. Herkesin sevdiği mesleği yapmasını diliyorum. Başarının anahtarı oluyor. Şoförlükte baba mesleği çünkü. iki yıldır Can Taksi durağında görev yapıyorum. 21 yaşımdayım. Sevenleri sevdiklerine kavuşturmayı seviyorum. Rızkımı bu yönde kazanıyorum. Birikim yaptıktan sonra düğün yapacağım” diye konuştu.

Taksiciliğin kolay bir meslek olmadığını kaydeden Kenan, Değişik insanlarla uğraşıyoruz. Zor müşterilerimiz oluyor. Bazı müşterilerim para vermeden indiği oluyor'' dedi. Başından geçen olayı da anlatan Kenan Öztürk, ‘'Gece geç saatlerde bir müşterim bindi. Konuşmuyor. Sadece sür demişti. Hareket ettikten sonra durmadan ilerliyoruz. Daha sonrada anladım ki müşterim alkollü ve sızmalı olmuş. Daha sonra durduğumuz da para vermeden indi. Nerdeyse o günkü kazancımı o gün benzine vermiştim” şeklinde konuştu. Haber Merkezi