Gerede Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdullah Güler, elektrikte Geredeli esnafın mağduriyetinin giderileceğini kaydetti. İşlemlerin kısa sürede ve çabuk olması konusunda talepleri ileten Güler, ufak bir hatada birçok kez gidip gelindiğini, bunun çözümünün aboneliğin Gerede'de olması yada, şefliğin verilmesiyle olabileceğini belirtti.

Gerede esnafının sorunlarının başında yer alan elektrik sıkıntıları her geçen gün devam ediyor. Başkan Abdullah Güler, SEDAŞ Genel Müdürü Yunus Bekircan'a elektrik konusunda esnafların mağduriyetinin giderilmesi için görüştü. Bolu SEDAŞ ve Gerede şubesi arasında elektrik başvurusu konusunda dosyaların bir yıla yakın bir süre gidip gelmesinden dolayı Geredeli esnaf ve vatandaş sıkıntılarını dile getirdi. Esnaflar, durumu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdullah Güler'e bildirerek çözümün bulunması talebinde bulundu. Şikayetleri değerlendiren Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdullah Güler, Sedaş Genel Müdürü Yunus Bekir Can'a durumu anlatarak esnafların mağduriyetlerinin giderilmesi için toplantı yapma talebinde bulundu.

Güler, odasına bağlı elektrikçi esnafların abone dosyalarında sıkıntının giderilmesi talebinde bulunarak, Esnafımız hazırlıklarını yapıp Gerede SEDAŞ Şubesi'ne veriyor. Buradaki SEDAŞ Bolu'ya gönderiyor. Bu dosyalarda zaman aşımı oluyor. Bu durum esnafımıza büyük oranda sıkıntı yaratıyor, esnafımız ve vatandaşımız mağdur oluyor” dedi. Sedaş'ın kurumsal işleyişindeki müşteri hizmetleri merkezi hakkında dosyaların zaman aşımı problemlerini Genel Müdür Bekircan'a aktaran Güler, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın da desteğini aldı.

İşlemlerin kısa sürede tamamlanması için aboneliğin Gerede'ye alınması teklifinde bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdullah Güler, İşlemlerin kısa sürede ve çabuk olması konusunda taleplerimizi ilettik. Ufak bir hatada birçok kez gidip geliniyor. Bunun çözümü de aboneliğin Gerede'de olmasıdır. Gerekirse şeflik verilmelidir. Gerede'miz köyleriyle birlikte 40 bine yakın bir nüfusa sahip. Bolu'nun en büyük ilçesiyiz. Bu konuda hassasiyet gösterilmeli ve dosyalarla yapılan başvuruların, ivedilikle çözülmesi gerekir. Sorunların gerçekleştireceğimiz toplantıda masaya yatırılması gerekir'' diye konuştu. Sedaş Genel Müdürü Yunus Bekir Can ise, yapılacak olan toplantıyla ortak noktada buluşup esnafın mağduriyetinin giderilmesi için çalışacaklarını kaydetti. Haber Merkezi