Gerede İlçe Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen 'Çanakkale Savaşlarında Çekilen Sıkıntılar ve Çanakkale Beklemeleri' konulu konferans büyük ilgi gördü.
Gerede İlçe Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen 'Çanakkale Savaşlarında Çekilen Sıkıntılar ve Çanakkale Beklemeleri' konulu konferansa katılım yoğun oldu. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Polis Memuru Ali Öztaş'ın sunduğu konferansa iki seans halinde lise öğrencileri ve Gerede protokolü dinleyici olarak katıldı.
Öztaş memuriyet görevi yanı sıra Çanakkale savaşları konusunda kendisini yetiştirdiğini, aynı zamanda Çanakkale savaşlarının geçtiği alanları gezmeye gelen kafilelere rehberlik yaptığını, Çanakkale Savaşları hakkında halkı ve öğrencileri doğru bilgilendirmek ve milletimizin milli duygularını ayakta tutmak amacıyla ülkemizin dört bir yanında konferanslar verdiğini belirtti. Ali Öztaş Çanakkale Savaşlarının dünyada bir benzeri olmadığına dikkat çekerek, yokluk içerisindeki bir milletin 15 yaşındaki çocuk denecek yaştaki nesli dahi askere alarak varlık yokluk mücadelesi yaptığını, milletin top yekün büyük fedakarlıklarının sonucu olarak savaşlardan galip ayrıldığını, ancak bunun çok pahalıya mal olduğunu söyledi.
Öztaş, Çanakkale Savaşına katılanların ya şehit ya gazi olduğunu, cephe gerisinde kalanların ise ömürlerini yoklukla mücadele yanında savaşa gönderdikleri sevdiklerini beklemekle geçirdiklerini, o günleri unutmanın şimdiki toplum için adeta intihar olacağını söyledi.
Duygulu anların yaşandığı konferans sonunda İlçe Kaymakamı Arslan Yurt, Ali Öztaş'a teşekkür ederek günün anısına kendisine bir plaket verdi.