Ramazan nedeniyle vatandaşlar teravih namazı dolayısıyla camileri dolduruyor. 11 ayın sultanı Ramazan'ın başlamasıyla birlikte teravih namazı için Geredeli vatandaşlar camilere adeta akın ediyor. Gerede halkı hatimle kılınan teravih namazına yoğun ilgi gösteriyor. Kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk her yaştan çok sayıda vatandaş, Hatimle teravih namazı kılmak için Yıldırım Bayezid ve Hacı Emin efendi camilerini doldurmaya devam ediyor.

Yıldırım Bayezid camiinde Müftülüğümüzde görevli İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an Kursu öğreticileriyle, Hacı emin Efendi Camii'nde ise Müftülüğümüze bağlı Kur'an Kurslarımızda hıfzını tamamlayan hafızlarımızla eda ediliyor.

Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, Gerede'de hatimle teravih namazı kılma coşkusuna değinerek; "İftar ve seher vakitlerini dua, zikir ve tefekkürle değerlendirmeye davet ediyorum" dedi.

Müftü Şenoğlu, açıklamasında; "İlçemizde Yıldırım Bayezid ve Hacı Emin Efendi Camilerinde Hatimle teravih namazı kılınıyor. Her iki Camiye dakikalar öncesinden akın ederek dolduran kadın-erkek, çoluk-çocuk tüm vatandaşları, bu mübarek Kur'an ve manasıyla buluşma ayını daha iyi idrak yolundaki gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Teravih namazı hatimle kılınan camilerde daha coşkulu yaşandığı hissedilen Ramazan ayı ikliminin, ilçemiz ve hatta ülkemiz genelinde yaygınlaşmasını dileyerek, tüm İlçe halkımızı da, camilerimizde okunan mukabeleleri dinlemeye, iftar ve seher vakitlerini dua, zikir ve tefekkürle değerlendirmeye davet ediyorum," sözlerine yer verdi. A. Haktan Yamantürk