Gerede Kültür, Kalkınma ve Dayanışma Vakfı düzenlediği programda Ankara'daki Geredelileri buluşturdu.

Şehir dışında bulunan Geredelileri tek çatı altında toplayarak, hemşehricilik bilincinin artmasına vesile olan ve kısa süreli de olsa bir araya getiren GERKAV, önceki gün düzenlediği iftar programı ile başkentteki Geredelileri buluşturdu. 25 yıla yakın bir zamandır öğrencilere ulaştırdığı burslar ile pek çok gencin yetişmesine vesile olan GERKAV, her sene düzenleyerek, geleneksel hale getirdiği iftar programını bu sene Ankara Kratya Restorant'da gerçekleştirdi.

Düzenlenen programa Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, 24'üncü dönem Ankara Milletvekili Prof. Dr. Seyit Sertçelik, TBMM Eski Başkanvekili İsmail Alptekin, Bolulular Federasyonu Başkanı Yakup Evirgen, Gerede Kültür Sosyal Danışma Derneği Başkanı Cafer Açıkgöz, Geredeliler Derneği Genel Sekreteri Ferhat Çetinoğlu, GERKAV dergisi yazarlarından Ahmet Özensoy, Burhan Sezen, İbrahim Mutlu'nun da katıldığı iftara Ankara'da bulunan Geredeli birçok üst düzey bürokrat, hayırsever iş adamı ve Gerkav vakfından burs alan öğrenciler ve aileleri katıldı.

25 yılı aşkın verdiği hizmetlerle Gerede'nin adını perçinleyen GERKAV, bu yıl da 400'ü aşkın öğrenciye maddi imkân tanırken, verdiği burslar ile de pek çok öğrenciye ileriye dönük, emin adımlarla öğrenim almalarını sağlıyor. Muhsin Balaban ve Nurullah Denli'nin bildirdiğine göre katılımın hayli yoğun olduğu program, vakfın senede bir yayımladığı Gerede Dergisi'nin 2015 sayısının dağıtımı ile son buldu. Haber Merkezi