Gerede Belediye Meclis Üyesi ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Mehtap Demirses Burku önderliğindeki heyet, hastaneleri ve huzurevini gezerek Dünya Kadınlar Gününü kutlayıp karanfil verdiler.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün üzerinden günler geçti ancak Geredeli kadınlar ilçeyi karış karış gezmeye devam ediyor. İlçedeki hastaneleri ve huzurevini gezen Gerede Belediyesi Sosyal İşler Komisyon Başkanı Mehtap Demirses Burku, Gerede Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hale Darende, Başkan Yardımcısı Nesri Bağlan ile belediyenin bayan personelleri Esra Cevar, Zehra Vural ve Betül Karagülmez, kadınlarımıza karanfil dağıttılar. Heyetin karanfil hediye ettiği kadınlar, heyetin kendilerini unutmamasında büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Bizleri bu mutlu günümüzde unutmayan Gerede Belediyesi ve Gerede Kent Konseyine çok teşekkür ederiz” dediler.
Özellikle Huzurevi ve hastane ziyaretlerinde güzel ve duygusal anlar yaşandı. Huzurevinde bulunan yaşlılara karanfilleri veren heyetle yaşlı kadınlar uzun süre sohbet ettiler. Hastane çalışanlarının yanı sıra hastanede yatan hastalar, refakatçiler, muayene olmak için bekleyen kadınlara da karanfil dağıtıldı.
Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Sosyal İşler Komisyon Başkanı Mehtap Demirses Burku, Kadının sorununu bilmek, ailenin sorununu bilmektir. Ailenin sorununu bilmek mahallenin sorununu, mahallenin sorununu bilmek kentin sorununu, kentin sorununu bilmek ülkenin, ülkenin sorununu bilmekte dünyanın sorununu bilmektir. İnsanlar fiziksel güçlerini iş paylaşımında kullanmalıdır. Kadın, çocuk ve kendinden güçsüzler üzerinde kullanmamalıdır” şeklinde konuştu.