Kurulduğu günden bu yana yurt içi ve yurt dışında yaptığı ticari organizasyonlarla ismini duyurmayı başaran GESİAD (Gerede Sanayici ve İş Adamları Derneği) bir grup iş adamıyla Afrika'nın meşhur ticaret merkezi Gabon'a çıkarma yaptı.
Ekipte; Yıldersan Grup Deri adına Zafer Yıldız, Atlas Kimya adına Sadık Güneş, Çelik Leather adına Erkan Çelik, Pınar Orman Ürünleri adına Mustafa Kalıncık ve Soylu Cam adına Hasan Ersoy yer aldı. İş adamlarımız kendi sektörleri ve başka sektörlerle alakalı bir takım görüşmeler gerçekleştirdi. Afrika ziyaretinde yapılan bu ticari girişimler sonucunda anlaşma yapan firmalar da oldu.
GESİAD artık BOSİAD'a bağlandı!
Ayrıca Afrika'da Afrika Ticaret Odası Başkanı, Türkiye Büyük Elçiliği, Gabon'daki Türk okulları da ziyaret edildi. Gezi sonunda götürdüğümüz Geredeli iş adamları, organizasyondan memnun olduklarını, bundan sonraki organizasyonlara da iştirak edeceklerini ifade ettiler. Geredeli işadamları, Afrika ziyaretinin akabinde bir de duyuruda bulunarak, şimdiye kadar GESİAD olarak faaliyet gösteren derneklerinin bundan sonra BOSİAD Gerede temsilciliği olarak faaliyetini devam ettireceğini belirttiler.