Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 27. kez düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Geçtiğimiz Pazar günü yapıldı. Yarışmaya Katılan Geredeli bürokrat Hasan Yiğit ve oğlu Oğuzhan Yiğit'le boğazı yüzerek geçti.

49 yaşında başladığı yüzme sporlarında azmi ve performansıyla dikkat çeken Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hasan Yiğit, 3 yıl önce eğitimini aldığı yüzme becerisini gösterdi. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın 27'incisi bu yıl İstanbul Boğazında gerçekleştirilen ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK) tarafından düzenlenen yarış, Anadolu yakasında Kanlıca İskelesi'nden başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı önünde son buldu.

49 ülkeden 1870 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarış 6,5 kilometrelik alanda gerçekleştirildi. 851 erkek yüzücünün Türkiye'yi temsil ettiği yarışmada toplamda 1410 erkek yüzücü yer aldı. Balıkesir'i temsilen Karesi Masterlar Yüzme Takımından Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği

İl Genel Sekreteri Hasan Hocaoğlu 2sa.03.53, Eski Vergi Dairesi Başkanı simdi maliye bakanlık danışmanı Hasan Yiğit 2sa.05.14, Ortopedi Uzman Hekimi Hakan Kaynak 2sa.01.47, Serbest Meslek Erbabı Edip Çantay 1sa.35.05, Mahmut Erkekoğlu 2sa.02.02 , İbrahim Demirci 2sa.30.53, Ferudun Çelik 1sa.53.43 ve Erdoğan Demirbaş 1.42.22′ lik süreleriyle iki kıta arasını yüzerek geçmeyi başarmışlardır.

Oğlunun isteği ile başladığı yüzme sporunu çok sevdiğini belirten Maliye Bakanlığı bürokratı Hasan Yiğit İyi ki bu spora başlamışım. İnsanın her bir tarafı hareket ediyor. Bu nedenle de daha dinç ve sağlıklı kalmanıza asıl genç kalmanıza katkı sağlıyor. Tüm insanlarımız boş zamanlarında imkanlar dahilinde yüzme sporuna katılmalıdırlar diyorum. Çok faydalarını göreceklerdir” dedi. Haber Merkezi