Suriye'de yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'ye sığınan mültecilere, Gerede'den koli koli yardım desteği sağlandı.
Gerede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün geçtiğimiz aylarda düzenlediği Okul Aile Birliği” toplantısında Gerede İlçe Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede İlçe Milli eğitim Müdürü Mustafa Camcı ve öğrenci velileriyle istişareli bir süreçte kararlaştırılan yardım organizasyonu, önceki günlerde tamamlandı.
İlk ve orta dereceli okullarda, okul idarecilerince öğrencilere tebliğ edilen yardım programıyla, kışlık giyim eşyaları talep edildi. Mevsimin kışı göstermesiyle; kaban, bot kazak gibi kullanıma elverişliliği yönünde test edilen giyim eşyaları, dün itibariyle Gerede Özel İdare ekiplerine ait kamyon tipi araca yüklendi.
Aracın durumuna göre istiflenen yardım kolileri, Gerede protokolü ve bir kesim bürokrasi üyelerinin teftişlerini takiben, Adana'ya gönderildi. Gerede İmam Hatip Lisesi yol güzergâhında son kontrollerle yağış tehlikesine karşı muhafaza önlemlerinin alındığı yardım aracı, Gerede İlçe Kaymakamı Yurt, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Gerede İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Gökçe, Gerede İlçe Emniyet Müdürü Veli Gözütok, Gerede Vergi Dairesi Müdürü Kamil Kabadağı, Gerede İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, Gerede İlçe Milli Eğitim Müdürü Camcı, Gerede Özel İdare Müdürü İsmail Bilgücü, Gerede İlçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mustafa Şahin ve çok sayıda yardım gönüllüsü tarafından uğurlandı.
‘Sadece' okullar el uzattı!
Yaklaşık 3 yıldır Suriye'de yaşanan mağduriyetlere duyarlılık göstermek adına, ara ara yardım kampanyalarının düzenlendiği hatırlatan Kaymakam Yurt, Geçmiş yıllarda ayni ve nakdi olarak yardım kampanyaları tertip etmiştik. Yeniden tertip ettiğimiz yardım kampanyasını, öğrencilerimize duyurmak istedik. Onların da katkılarını sağlamak amacıyla, sadece kışlık giyecek kampanyası başlattık. Çeşit az olsun fakat insanların kullanabileceği düzeyde kaliteli yardımlardan yana bir yol izlemek istedik. Okul aile birliklerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile velilerimiz, yardım kampanyasına hassasiyet gösterdi. Hemen hemen tüm okullardan bir kamyonu dolduracak şekilde yardım toplandı.” dedi.
Nakdisi 13 bin TL!
Kampanya dâhilinde toplanan maddi destekli yardıma ve parasal miktarına da değinen Yurt, Yardımlar, Adana'da bulunan Sarıçam Çadırkenti'ne gönderilecek. Bu yardımların, ihtiyaç sahiplerinin yararına kanalize edileceğini düşünüyoruz. Adana'da bu işlemlerle ilgilenen yetkililerin de gereken duyarlılığı göstereceğinden şüphemiz yok. Bunun dışında, nakdi olarak toplanmış bulunan 13 bin TL tutarındaki yardımları da başbakanlığımızın Suriye'yle ilgili banka hesaplarına yatıracağız. Orada bulunan vatandaşlarımızı, bir nebze mutlu edebilirsek bu bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı olacaktır. Bu vesile ile, yardımlarını esirgemeyen vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.