Gerede'den gönderilen yardım tırları Bayırbucak Türkmenlerine ulaştı. Türkmani ailesinin reisi Şevki Türkmani yardımlar için teşekkür etti.

Suriye'de, rejim güçlerine ve Rus bombardımanına direnen Türkmenler için İHH aracılığı ile Gerede'den ve Bolu'dan gönderilen yardım tırları Bayırbucak Türkmenlerine ulaştı. İlçemiz Gerede'nin yardımları büyük sevinç yaratırken, yardımlar için teşekkür ettiler. Suriye'de Esad rejimi, İŞİD militanları ve Rus bombardımanlarına karşı mücadele eden Bayır Bucak Türkmenlerine Gerede'nin ve Bolu'dan gönderilen onlarca tır dolusu yardım malzemesi ulaştı. İHH Derneği tarafından organize edilen ve Belediyeler tarafından da desteklenen yardım organizasyonunda tonlarca temel gıda maddesi ve binlerce parça giyim eşyası toplanmış ve geçtiğimiz hafta yola çıkmıştı. İlimiz genelinden 30 kadar tır ile Bolu merkez, Dörtdivan, Göynük, Gerede ve Seben'den yola çıkan yardım malzemesini ilk bölümünün ihtiyaç sahiplerine ulaşması sebebi ile Bayır Bucak bölgesinde küçük çaplı bir tören düzenlendi.

Binlerce ihtiyaç sahibine hemen ilk elden dağıtımı başlayan yardım malzemesinin verildiği ailelerden biri olan Türkmani ailesinin reisi Şevki Türkmani, Türkiyeden gelen yardımlar olmasa halimiz daha da perişan olacak. Bolu'dan yardım yollayan gardaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı yolluyoruz. Allah razı olsun” dediler. Gerede Medya Takip