Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Ankara'ya çıkartma yaptı. Önce AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ile görüşen Baygın, TBMM'den Vekil Küpçü ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü'nü ziyaret etti.
Demirciler Mahallesi'nin kamulaştırılmasına ilişkin projeyi Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen'e sunan Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Belediye Başkanı Ömer Baygın, projenin gerçekleşmesi için atılacak adımlar, doğacak sıkıntılar, projenin gerçekleşmesi noktasında gerekecek maddi kaynak gibi konuları Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen ile konuşarak, büyük kamulaştırmayı gerçekleştirmek için geri sayıma geçti.
Gerede Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında Demirciler Mahallesi'nin kamulaştırılması meselesini görüşerek karara bağlayacak.
Yapılan görüşme hakkında açıklamalarda bulunan Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Milletvekilimiz Fehmi Küpçü'nün katılımıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen ile kentsel dönüşüm projeleri konusunda görüşme yaptık. Toplantıya İmar Komisyon Başkanı Orhan Danışman, Mimar Banu Karagulmez, Harita Teknikeri İbrahim Karaş ve Şube Müdürü Zeynep Afşeören de katıldılar. Bilindiği gibi, Demirciler Mahallesi'nde yeni ve güvenilir yapı çok az. Teknik ekiplerimizle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Halil Nom İlköğretim Okulu ve PTT binası dahil olmak üzere 316 yapıyı tarihi eserleri korumak koşuluyla yıkmak istiyoruz. Bu alanda yeni bir planlama gerçekleştireceğiz” dedi.