Gerede Atatürk Bulvarı üst caddede yer alan bazı kaldırımlar üzerinde görüntülenen garip işaret ve ifadelere henüz bir anlam verilemezken, emniyet yetkililerince yapılması beklenen kamera izleme çalışması yerine yazıların üzerinin boyanarak kapandığı ortaya çıktı.

Ramazan Bayramı öncesi bazı kaldırımlar üzerinde görüntülenen garip işaret ve ifadelere henüz bir anlam verilemezken, beklenen çalışma yerine yazıların üzerinin boyanarak kapanması tercih edildi. Şehir merkezinde yayaların yoğun halde kullandığı kaldırım üzerlerine çizilen garip işaret ve mesaj verdiği düşünülen ifadelerin yazılması; görenleri şaşırtırken, kimi vatandaşları da endişelendirmişti.

Atatürk Bulvarı üst yolda bulunan İdare Hizmetleri'ne ait lojmanın bulunduğu bina önüne, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce, ne zaman yazıldığı ise henüz bilinmeyen garip işaret ve ifadeler; güzergâhtan geçen vatandaşların dikkatini çekerken, kaldırıma boyanan yazılarla ne denilmek istenildiği ise anlaşılamamıştı. Kaldırımın birçok yerine yazılan bazı haksızlıklar oldu” ibaresinin kimlerce, neden yazıldığı gizemini korurken, emniyet güçlerince yapılması beklenen kamera izlemelerinin yapılıp yapılmadığı da bilinmezken, konuya ilişkin hiçbir açıklama sunulmaması da kamuoyunda soru işaretlerine neden oldu.

“Acaba birilerince hedef mi gösteriliyor?" endişesi oluşturan çizimin kimlerce yazıldığı aradan geçen günlere rağmen hala bilinmiyor. Yerel yetkili makamlardan konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılması tercih edilmezken, ilgili haberin gazetemizdeki yayınının ardından olay mahalline gelen polis ekiplerinin, kaldırım üzerlerindeki garip işaret ve ifadelerin üzerini boya ile kapayarak kamufle ettikleri öğrenildi. İlçe Emniyet güçlerince, MOBESA ya da çevre işyerleri kameraları üzerinden geriye dönük izleme yapılıp yapılmadığı; kamuoyunda merak edilirken, yetkililerden konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmaması da dikkat çekti. Haber Merkezi