Son dönemde hırsızların adeta meskeni halini alan Gerede'de; Emniyet güçleri yetersiz mi kalıyor” sorusu akıllara gelirken, önceki günlerde gerçekleşen hırsızlık olayının aydınlandığı öğrenildi.

Son dönemde hırsızların adeta meskeni halini alan Gerede'de; "emniyet güçleri yetersiz mi kalıyor" sorusu akıllara gelirken, önceki günlerde gerçekleşen hırsızlık olayındaki zanlıların yakalanmaya başlandığı öğrenildi. Geçtiğimiz hafta ilçe merkezinde meydana gelen soygun olayının aydınlandığı öğrenildi. Cep telefonu üzerine satış yapan iki ayrı işyerinde sabah erken saatlerde yaşanılan hırsızlık olayı, emniyet güçlerinin yoğun çalışması ile beraber aydınlandı. Şüphelilerden bir kişinin tutuklandığı hırsızlık olayında olaya karıştığı iddia edilen diğer zanlıların ise her yerde arandığı belirtildi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayan Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, güvenlik güçlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek; "Gerede İlçe Emniyet Müdürlüğümüz Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği görevlilerince yapılan yoğun çalışmalar ve ilçemiz mobese görüntüleri incelenerek şüpheliler tespit edilmiştir. Şüphelilerin ilçemiz Kitirler Mahallesinde bir aracın ön ve arka plakalarını çalarak olayda kullandıkları, otomobille İstanbul istikametine gittikleri anlaşılmıştır.

Bunun üzerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile irtibata geçilerek şüphelilerden ikisi İstanbul ilinde yakalanarak Gerede İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce getirilmiştir. Şüpheliler K.Ç. ve A.S. tahkikat evrakları ile birlikte adliyeye sevk edilmişlerdir. Şüphelilerden A.S. tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Olaylar ile ilgili yapılan çalışmalarda bahse konu şüphelilerin çevre il ve ilçelerde de aynı şekilde hırsızlık olayları gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir. Diğer şüpheli K.Ç. serbest bırakılmış olup, olaya karışan diğer üç şüphelinin kimlik tespitleri yapılmış ve firari olan şüphelilerin yakalanmaları için çalışmalarımız devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur," diye konuştu. Haber Merkezi