Gerede Belediyesi'nden kamuoyunu bilgilendirme amaçlı yapılan beyanda, başka bir şehrin nüfusunda olup da Gerede'de yaşayanların, Gerede'de yazılması gerektiğini bildirdi, aksi takdirde cezasının olduğunu belirtti.

Gerede Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Gerede'de yaşadığı halde çeşitli sebeplerden dolayı Gerede nüfusuna kayıtlı olmayanlar, köy, belde veya başka bir şehrin nüfusunda olup Gerede'de yaşayanların basit sebepler ve ihmal etmeleri nedeni ile Gerede nüfusu mevcudundan daha az çıkmaktadır. Bu sebeple Gerede, kamu kaynaklarından daha az pay almaktadır. Belediye Hizmetlerinde kullanılan İller Bankası payı, nüfusa göre verildiği için hak ettiğimizin altında pay almakta olduğu belirtildi. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, konuyla ilgili yaptığı çağrıda, Öğrenci arkadaşlarımız, tüm memurlarımız, işçi kardeşlerimiz ve Gerede dışında kayıtlı olan hemşerilerimiz; sizleri Gerede'de yazılmaya davet ediyoruz” dedi.

Gerede'de yaşıyorsak, yaşadığımız şehre katkımız olsun

Allar, Mernis Sistemi sayesinde Gerede'de yaşadığı halde köy, belde veya başka bir şehrin nüfusunda olup olmadığı tespit edildiğinin altını çizerek, 30.12.2014 Salı gününe kadar kayıtlarını İlçe Nüfus Müdürlüğüne bildirmeyenler hakkında -5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68/1-C Maddesi gereğince- adres bildiriminde bulunmama durumunda 436.00 TL, -gerçeğe aykırı beyanda bulunmak- durumunda ise 875.00 TL İdari Para Cezası uygulanacaktır. Ayrıca Belediye'den her daim aldıkları hizmetlerden yararlanamayacaklardır” diye konuştu. Haber Merkezi