Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2015 Yaz Kararnamesi ile Gerede Adliyesine atanan Savcı ve Hakimlerden sonra kadro dört dörtlük oldu.

Son yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2015 Yaz Kararnamesi ile Gerede'ye Başsavcı olarak atanan Ümit Çalışkan ile birlikte göreve başlayan 3 hakimle birlikte Gerede Adliyesi'nde kadro tamamlandı. Böylece Gerede Adliyesi'nde 4 Savcı ve 4 Hakimle yargı aksamayacak, adalet yerini bulacak.

Göreve başlayan ve mevcut görevde bulunan Savcı ve Hakimler, Gerede'yi sevdiklerini, meslektaşları ile ilçede adaletin tesisi için çalışacaklarını söylediler.

Gerede Adliyesi'nde görev yapacak Başsavcı Ümit Çalışkan, Amine Nurdan Aktiş, Ali Dokumacı, Mehmet Aksu.

Hakimler: Gökmen Avcı, Beytullah Pazar, Mehmet Kuruçalı, Ömer Faruk Yaşar,

Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Çalışkan, Mudurnu'da 2 yıldır yaptığı görevin ardından HSYK'nın kararnamesi ile Gerede Adliyesi'ne atanarak görevine başladı.

Savcı Mehmet Aksu, yaklaşık 8 ay önce Gerede'ye atandı. İlk görev yeri. 1989 yılında Kars Sarıkamışta dünyaya geldi. İlkokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2008 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. 2012 yılında mezun olduktan sonra aynı yıl Hakimlik ve Savcılık Sınavını kazandı. 15 ay staj döneminden sonra Gerede Adliyesi'nde görevine başladı.

Ali Dokumacı ise, ilk görev yeri olup Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 10 yıllık Avukatlık mesleğini icra etti. 6 aydır Gerede'de görev yapıyor.

Amine Nurdan Aktiş, bir yıldır görevini layıkıyla yürütmeye çalışıyor.

Hakimlerden Gökmen Avcı, Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nden görev yaptı.

Beytullah Pazar ise, Kayseri Sarıoğlan ilçesinde Gerede adliyesine atandı.

Mehmet Kuruçalı da, 2 yıl Mudurnu'da görev yaptıktan sonra Gerede Adliyesi'ne atandı.

Ömer Faruk Yaşar da ilk görev yeri olan Gerede'de 2 yıldır hizmet veriyor.