Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Ezbere Şiir Okuma Yarışması Melih Gökçek Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar; ezbere şiir okumanın kolay olmadığını ancak çocukların sahneye çıkarak kendilerine olan özgüvenlerini artırdıklarını ve medeni cesaret gösterdiklerini, hepsinin gönüllerin birincisi olduğunu belirtti. Allar, Bilgi Evinde 50 ve üzeri kitap okuyan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Ezbere şiir okuma yarışmasına ilçemiz ortaokullarından 14 öğrenci katıldı. Yarışma jürisi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlendi. Kültür Bakanlığı Sanatçısı Hakan Arısoy'un kukla gösterileri ise izleyenleri adeta büyüledi. Bol bol alkış aldı.

Ödül töreninde; Bilgievinde başlatılan düzenli kitap okuma kulübüne katılan, 50 ve üzeri kitap okuyan 23 öğrenci madalya ile ödüllendirildi. Çanakkale Zaferimizin 100.Yılı nedeniyle düzenlenen ve sonuçları sosyal medya üzerinden daha önce duyurulan Benim İçin Çanakkale” adlı kompozisyon yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verildi. Ezbere Şiir Okuma Yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. 14 Yarışmacıya Katılım Belgeleri verildi.

Programa katılan Gerede Kaymakamı Arslan Yurt ve Eşi Neslihan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gerede MYO Müdürü Nurettin Akçakale, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şafak, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Tabak, Hüseyin Özcan, İsmail Çetin, Mehtap Demirses Burku, Uğur Kutlugün, Geredespor Onursal Başkanı Yunus Çufa, İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, İlçe Tarım Müdürü Mutlu Yıldız, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri Cem Burku, Hasan Güzelce ve Emin Yerlikaya yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim ettiler. Çekilen hatıra fotoğraflarıyla program sona erdi. Haber Merkezi