Gerede'de Ramazan ayının ilk günü vatandaşlar oruçlarını pide ile açmak için fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte, sıcak pidelerde fırın tezgahlarında ki yerlerini aldı. On bir ayın sultanı Ramazan dendiğinde akla ilk gelenlerden biri olan pideye Ramazanın ilk gününde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Gerede Seviller Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde faaliyet gösteren Özbaşak Unlu Mamuller Ekmek fırınında Ramazan ayının ilk iftarını yumurtalı ve sade sıcak pide ile açmaya çalışan vatandaşlar pide kuyrukları ile karşılayarak eski ramazanları hatırlattı. Özbaşak unlu mamuller fırını geleneksel ramazan pidesi geleneğini sıcağı sıcağına yaşatmak isteyince pide fırını önünde uzun kuyruklar oluştu. Gerede'de pide 1.50 TL ye tezgâhta yerini alırken, fırın sahipleri gelen talebi karşılamakta zorlandıklarını söyledi.

Ramazan ayı ile birlikte pide üretimi geleneğini yaşatan Özbaşak Ekmek Fırını işletmecisi Ahmet Güzelce, Ramazanın ilk gününde iftar yapacak müşterilerimiz için yumurtalı ve sade sıcak pideler üretiyoruz. Müşterilerimize sıcak sıcak pide sunabilmek için dar zamanda hızlı üretim yapmaya çalışıyoruz. Gördüğünüz gibi sıcak ramazan pidesine talep bu yılda çok güzel. Fırınımızın önünde kuyruk oluştu. Eski ramazanlarda da bu kuyruklar hep olurmuş. Burada güzel bir geleneği yaşattığımız için mutluyuz. Tüm Müslüman kardeşlerimizin ramazanı mübarek olsun” diye konuştu. Haber Merkezi