Kutlamalar kapsamında Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı orotoryo, öğretmen ve öğrencilerin okuduğu şiirler büyük beğeni topladı. Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, öğrenci ve öğretmenleri saygı ve sevgi ile selamlayıp öğretmenler gününü kutladığını söyledi.

Öğretmenlik denilince iki sözün akıla geldiğini belirten Arslan Yurt, Öğretmenlik denilince kutsal ve fedakarlık isteyen bir meslek olduğu aklımızı geliyor. Öğretmenliğin ham maddesi insandır. Çocuklarımızı öğretmenlerin eline teslim ediyoruz. Öğretmenlerimiz öğrencilerimizi iyi yetiştirirse ve yeteneklerini ortaya çıkartırsa iyi bir toplum ve iyi bir Türkiye inşaa ederiz. Japonlar, bir ürünü iyi kullanır ve yeteneklerini ortaya çıkartırsanız toplum başarılı olur” diye konuştu.

Öğretmenlik her yerde yapılabileceğini vurgulayan Yurt, Öğretmenlik şehir merkezlerinde yada iyi okullarda yapılır değil. Öğretmenlik, ülkemizin her alanında en ücra köşesine yapılabilir. Öğretmenlerimiz ben inanıyorum ki bazı zorluklara rağmen en iyi şekilde yapıyorlar, yapmaya çalışıyorlar” dedi. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ise, ‘'24 Kasım Öğretmenler günü Atatürk'e ‘'Başöğretmen ‘' unvanıverilişinin 24 Kasım 1981 ve bugünün Öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının 34. yılında tüm Öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladığını kaydetti.

Öğretmenler baş tacı olduğunu kaydeden Allar şöyle konuştu: Yavrularımız anne ve babasını tanıdıktan sonda ilk tanıştığı insanlar öğretmenidir. Öğretmen, ışıktır, sevgidir, saygıdır ve geleceğimizin teminatı yavrularımızı ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartacak yeni Türkiye'yi oluşturacak yavrularımızı yetiştirecek insanlardır.

Hz Ali'nin, ‘Bana bir harf öretenin kırk yıl kölesi olurum' sözünden hareket eden Allar, Burada öğretmene verilen değeri tek kelime ile anlatıyor. Bizde belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Öğretmenlerimiz ve Okul Müdürlerimiz tarafından sunulan talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl çok daha fazla çevre düzenlemesi yapacağız. Gerede'mizin yaşanılabilir ve temiz bir şehir olması için çalışıyoruz. Asfalt ve kilit parke taşı konusunda da durmadan çalışıyoruz” dedi.

Öğretmenin vurduğu yerde gül biter

Öğrencilerin öğretmenleri ile ilgili küçük bir olayı büyütüp ailelerine bildirdiklerini anlatan Allar, Öğretmenin vurduğu yerde gül biter. Öğretmenlerin ben inanıyorum ki öğrencisine sevgi ve saygıda kusur etmeyecektir. Öğrencilerden istirhamım öğretmenlerine saygıda kusur etmesinler küçük bir durumu büyütmesinler. Çünkü öğrenciler öğretmenlerin elinde yetişiyorsunuz” diye konuştu.

Kendi evladından örnek veren Allar, Oğlum 6. Sınığa giderken bir gün beni aradı. Matematik öğretmeni tokat atmış. Oğlum, baba çabuk okula gel dedi. Ne oldu dedim. Öğretmen bana tokat attı dedi. Neden attı, bir şey yapmışındır atmıştır dedim. Oğluma sen kapat ben okul müdürünü arayıp halledeceğim dedim. Okul müdürünü aradım. Benim oğlan beni aradı. Öğretmeni tokat atmış. Hocam sende öğretmenin attığı iki katı sende at, beri bir daha bu yüzden aramasın dedim. Akşam evde sordum. Ne oldu hallettiniz mi diye. Oğlum tamam baba müdürle hallettik biz” diye anlattı. Allar, her zaman eğitim camiasının yanında olduğunu belirterek sözlerine son verdi.