Kadastro ve güncelleme çalışması yapılan ve 2B arazilerinin ilk etapta satışa sunulması planlanan iller arasında olan Bolu'da 2B çalışmalarının sonuçlandığı duyuruldu. Orman vasfını yitirmiş orman arazilerinin hazineye devri ile hak sahiplerine satışını öngören bir yasa olan 2B çalışmasının ilk ayağı olan kadastro çalışmaları tamamlandı.
Peki, Gerede'de; kaç parselde kadastro çalışması yapıldı?
Temsili Resim
Kadastro ve güncelleme çalışması yapılan ve 2B arazilerinin ilk etapta satışa sunulması planlanan iller arasında olan Bolu'da 2B çalışmalarının sonuçlandığı duyuruldu.
Kadastro Bolu İl Müdürü Sadettin Aydın, Köroğlu Gazetesi'nden Arzu Sarı'ya, hafta içinde verdiği bilgilerde; Bolu'da toplam 164 bitimde 8 bin 345 parselde 5 bin 636.25 hektar alana 2B uygulandığını söyledi.
“1981'den önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tamamen kaybetmiş yerlerden, tarla, bağ, bahçe, meyvelik, zeytinlik, fındıklık, fıstıklık gibi çeşitli tarım alanları veya otlak, kışlak, yaylak gibi hayvancılıkta kullanılmasında yarar olduğu tespit edilen araziler ile şehir, kasaba ve köy yapılarının toplu olarak bulunduğu yerleşim alanlarının Hazine adına orman dışına çıkarılması uygulaması” olarak tanımlanan 2B uygulaması Bolu'da tamamlandı.
Orman vasfını yitirmiş orman arazilerinin hazineye devri ile hak sahiplerine satışını öngören bir yasa olan 2B çalışmasının ilk ayağı olan kadastro çalışmaları tamamlandı.
Edinilen bilgilere göre, Gerede'de; 15 birimde 587 parsel kadastro çalışması yapılırken, Kadastro İl Müdürü Sadettin Aydın; Bu da yaklaşık bin 666 hektar yapar,” diye konuştu.
Öte yandan Aydın, Gerede'de 3 olmak üzere 9 birimde 2B kadastro çalışmalarına devam edeceklerini dile getirdi.