Ramazanda dolup taşan köy camileri minareye kavuşuyor. Gerede köy ve yaylalarında minaresi olmayan camilere tek şerefeli minare dikiliyor. Çelikten yapılan minareler camilerin uygun yerlerine monte ediliyor.

Gerede ve Bolu'da çelik minare yapım işine giren Geredeli Demirci Ustaları Rafet Kılınç, Hüdayi Kılınç ve İsmail Ertuğral Bolu ve Gerede köylerinde adını duyurmayı başardı. Geredeli Demirci Ustaları Rafet KIlınç, Hüdayi Kılınç ve İsmail Ertuğral köylerde minaresiz cami kalmayacak diyerek çıktığı yolda şimdiye kadar 10 minaresiz köye çelik minare yaptı.

Konula ilgili açıklama yapan Demirci Ustaları, yaptıkları işin hem dini yönden, hem görsel yönden hem de güvenli olmasından dolayı tercih edildiğini belirterek, Zaman içinde yaptığımız çelik minarelere rağbet arttı. Zaman içerisinde yaptığımız işi görenler bize müracaatta bulundular. Şu ana kadar ortalama 10 adet çelik minare inşa ettik. En son Gerede'nin Aydınlar Köyü Camii'ne diktik. Cami cemaati ve köylüler çok memnun” dedi.
Çelik Minarenin avantajlarını sayan ustalar, Bir kere çok güvenlidir. Biz önce minareyi dikeceğimiz yerde ortalama minarenin boyuna göre en az 3 metre olmak koşuluyla kuyu açılıp betonlama sistemiyle sağlamlaştırıyoruz. Çelik Minarelerin taş minareden önemli farkından birisi daha hafif oluşu ve taş minareden çok daha güvenli oluşudur. Şöyle ki, Depremlerde taş minareler daha korunaksızdır. Hatırlayın, 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminde yüzlerce minare yıkılmış ve birçok evin çatısına düşmüştü. Çelik minareler en az 7 şiddetindeki depreme dayanıklıdır. Çelik minarelerin deprem esnasında 30-40 cm esneme payı vardır. Bunun yanında Taş minarelerin maliyeti de çok yüksektir. Misal verecek olursam 25 Metrelik çelik minare ile aynı uzunluktaki taş minarenin fiyat farkı en az 2 katıdır. Malzeme temini ve işçiliği zordur. Çelik Minarenin esneme payı vardır” diye konuştu.
İşlerin yaz ayında arttığını kaydeden Ustalar, Yaz aylarında sadece Gerede'de değil, Bolu köy ve yaylalarında da iş alıyoruz. Bize bir telefon yeter. Bugüne kadar yaptığımız işler bizim en iyi referansımızdır. Eğer bize ulaşmak istiyorsanız 0533 546 46 52 ve 0544 856 60 75 nolu cep telefonlarından ararlarsa biz çelik minare konusunda detaylı bilgi veriyoruz” dedi.
Köy ve yaylalarda minaresiz kalmasın diyen Ustalar, Tüm camilerimizi minareli hale getirmek için her zaman yanınızdadır. Yukarıda verdiğimiz cep telefonundan bize ulaşmanız mümkündür. 15 gün içinde minareleri istenilen boyutta ve çapta yapıp monta ediyoruz. Talebe göre minarenin şerefesine çıkılabiliyor” diye konuştular. Haber Merkezi