Türkiye'nin en önemli geçiş güzergâhlarından olan Gerede'ye mevsimin ilk karı sert geldi. Çarşamba akşamı Gerede'ye giriş ve çıkışlar D.100 karayolundan da, otoyoldan da verilemedi. Kazaların ve yolda kalanların da etkisiyle duran trafik gün boyunca devam ederken kilometrelerce kuyruk oluştu.

TEM Otoyolu ve D-100 Karayolunun Gerede mevkiinde kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. TEM'in Gerede-Ankara ve Gerede-Bolu istikametinde trafik kapandı.

Bölgede etkili olan kar yağışı ve buzlanmadan dolayı D-100 Karayolu'nun Ibrıcak rampası mevkisinde bir tırın kayması sonucu ulaşım sağlanamadı.

Bolu'da, TEM yolunun Çaydurt ve Gerede gişeleri arasındaki yaklaşık 45 kilometrelik bölümde kar ve buzlanma nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı araçlar kaydı. 2 ayrı noktada kayan 2 TIR nedeniyle ulaşım bir süre durdu. Bu sırada Ankara yönünde kilometrelerce konvoy oluştu. TIR'ların kaldırılması sırasında ise Ankara ve İstanbul yönü tamamen ulaşıma kapandı. İstanbul yönüne giden araçlar Gerede, Ankara yönüne giden araçlar Çaydurt gişelerinden D-100 karayoluna yönlendirildi.

TEM yolunda kayan TIR'lar, saat 18.20 itibariyle kaldırıldı. Trafik de tek şeritten kontrollü verilmeye başlandı. Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaparken, trafik ekipleri de TEM'de oluşan konvoyu eritmeye çalışıyor.

Sürücüler, TEM'de trafiğin çok yavaş ilerlediğini söyleyerek duruma tepki gösterdi. Yeniçağa İlçesi mevkisinde TEM'de oluşan konvoyda bekleyen sürücülerden Hakan Özcan, saat 13.00'de İstanbul'dan yola çıktığını, Bolu Dağı Tüneli'ni geçtikten sonra konvoy oluşmaya başladığını söyledi. Hakan Özcan, Tünelden geçtim, yarım saat sonra trafik durdu. Ağır ağır gidiyoruz. 50 metre gidiyoruz, duruyoruz. Karayolları yok, trafik ekipleri yok. Saatlerdir bekliyoruz” dedi.

Kar yağışı tipiye dönerken, karayolları ekipleri kürüme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Polis ekipleri de sürücülere dikkatli seyretmeleri yönünde uyarılarda bulundu. Haber Merkezi