Gerede'de Kaz Üretimine 156.800 TL

İl Genel Meclis Toplantısında Gerede'de hazırlanan ‘Kaz Üretiminin Entegre Hale Getirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi' için ihtiyaç olan 156.800,00 TL ödenek talebi görüşülecek.

İl Genel Meclisi Kasım Ayı toplantıları Pazartesi günü başlıyor. Yaşar Yüceer başkanlığında, yoğun gündemle toplanacak olan mecliste, Bolu ve ilçeleri ile alakalı önemli gündem maddeleri ele alınacak. Ayrıca Kasım ayı boyunca kurumların bütçe talepleri de görüşülecek. Kasım ayı toplantılarının Pazartesi günü gerçekleşecek ilk oturumu, İl Özel İdaresinin 2015 Mali Yılı Gelir – Gider Bütçesi ile İl Özel İdaresinin 2015 Yılı Performans Programının görüşülüp karara bağlanması ile başlayacak. Daha sonra Seben İlçesi, Dedeler köyü Okul lojmanı ve bahçesinin İlçe Özel İdare şantiyesi alanı olarak tahsis edilmesi sonucu mevcut binanın onarımı için keşif bedeli olan 141.731,26 TL ödeneğin Seben İlçesi Şantiye Binası bölümünden Seben Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması talebi görüşülecek.

İl Genel Meclisi Kasım Ayı toplantılarının Salı günü gerçekleşecek oturumunda ise ilk olarak, Göynük İlçesi, İbrahimözü Köyü, tapunun 117 ada 96 numaralı parsele ilişkin hazırlanan Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı Akaryakıt + LPG İkmal İstasyonu amaçlı uygulama imar planının onanması talebi ele alınacak. Vilayetler Turizm ve Ticaret A.Ş'nin sermaye artışından doğan İl Özel İdaresi hissesine düşen 50.000,00 TL'nin ödenmesi talebini görüşüp karara bağlayacak olan meclis üyeleri son olarak Mudurnu ilçesi Yazılar köyü, Caferler mahallesine içme ve kullanma suyu tahsisi talebini ele alacak. Meclis toplantılarında Çarşamba günü ise, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Dörtdivan ve Gerede İlçelerinde hazırlanan ‘Kaz Üretiminin Entegre Hale Getirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi' için ihtiyaç olan 156.800,00 TL ödenek talebi görüşülecek. Ardından Yeniçağa OSB alanının parselasyon işlemleri için İl Özel İdaresinin ortaklık hissesi oranında ödenek ayrılması talebi ele alınacak.

İl Genel Meclisinin Perşembe günü gerçekleşecek oturumunda da ilk olarak İl Özel İdaresi hizmetlerinin daha verimli ve aksamadan yürütülmesi için 1 adet çekici (trayler), 1 adet ekskavatör ve 5 adet kanal kazıcı yükleyici ( Beko- Loder) alımı ile ilgili İller Bankasın Genel Müdürlüğünden kredi kullanılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor görüşülüp karara bağlanacak. Ardından Mudurnu İlçesi, Sarıyer köyü hudutlarında, tapunun 6 pafta 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12 nolu parseller ile Çepni köyünde bulunan 2 pafta 74,75 ve 76 parsel nosunda kayıtlı taşınmazlar için hazırlanan imar planının onanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor görüşülecek. Toplantıların Cuma günü gerçekleşecek oturumunda ise meclis üyeleri, İl Özel İdaresi görevlerinin daha randımanlı yürütülmesi ve hizmetlerin etkinliğinin artırılması gayesi ile Sağlık Teknisyeni kadrosu ihtiyaç duyulduğundan dolayı, 1 (bir) adet Sağlık Teknisyeni kadrosu ihdas edilmesi talebi ile ilgili Çevre Sağlık ile Plan ve Bütçe komisyonundan gelecek raporları görüşecek. Daha sonra Yeniçağa İlçesinin turizm potansiyelinin araştırılması, gölün turizm açısından değerlendirilmesi ve eğitim göçünün engellenmesi ile lise seviyesinde eğitim planlamalarının yapılması ile ilgili Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelen rapor görüşülüp karara bağlanacak. İl Genel Meclisinde, ilk hafta gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Kasım ayı boyunca kamu kurum ve kuruluşlarının 2015 yılında bütçeden kullanacakları ödenek ihtiyacı ve yapacakları faaliyetlerle ilgili görüşmelerine de başlanacak.