Seçim beyannamesinde sunduğu vaatleri bir-bir gerçeğe dönüştürmek için kolları erkenden sıvayan Başkan Allar, 200 bin liralık önemli bir projenin start almaya hazırlandığını duyurmuştu. Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın, memleket heyecanı ile farklı bir Gerede'ye doğru yol almaya başlayan ilçemizde yapılan çalışmalar, vatandaşın da takdirini kazanıyor.

Özellikle yaz mevsiminde pek çok ziyaretçisini ağırlayan yeşiller diyarı Esentepe, Mustafa Allar'ın hayata koyacağı bir proje ile çok daha yaşanılası olacak. Seçim beyannamesinde sunduğu vaatleri bir bir gerçeğe dönüştürmek için kolları erkenden sıvayan Başkan Allar, 200 bin liralık önemli bir projenin start almaya hazırlandığını duyurmuştu. Çarşamba günü gerçekleştirilen Ramazan Dede Camii Çevre Düzenlemesi yapım işi ihalesi, ihaleye verilen tüm tekliflerin yaklaşık maliyetin üzerinde olması ve ihalenin miktarının değiştirilmesine karar verilmesi nedeni ile iptal edildi.

Eylül ayı içinde yeniden ihale edileceği öğrenilen projenin peyzaj çalışmaları kapsamında, Esentepe girişindeki otoparktan başlayarak camiye kadar olan bölüme, camiye çıkışı kolaylaştırılacak doğayla uyumlu ahşap merdiven ve yürüyüş rampası, yürüyüş yolu, birbirine bağlı fıskiyeli kaskatlı havuz sistemi yapılacak. Ayrıca yine Ramazan Dede Camisinden başlayarak restoranların olduğu bölgeye kadar olan alana ise kayrak taşından yürüyüş yolu yapılacak ve bu bölgelerin aydınlatılması için çevre aydınlatma sistemi kurulacak.