Yılbaşı günü Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemiz Gerede'de hindi satışlarında artış yaşandı. Gerede'de hindi satışı yapan Hanife Ceyhan, Gerede'de 70 ile 100 lira arası satılan hindilerin, başka şehirlerde 150 ila 250 TL'ye alıcı bulduğunu söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda hindi satışlarının arttığını, hindi pazarına çoğunlukta köylerden hindi geldiğini ifade eden Ceyhan, Gerede'ye köyden satış için getirdiğimiz hindilerin en küçüğü 7 ayda yetişti. Yetiştirmiş olduğumuz bu hindilerin, kimisini satmak için son güne bıraktık, bizim gibi düzenli olarak semt pazarına satmaya getirerek satış yapan çok, Gerede'de dişi hindi 80 lira, erkek hindi ise 110 lira ye kadar alıcı bulmakta. Duyduğumuz kadarıyla Ankara ve İstanbul'da erkek hindi 250 lira dişi hindi ise 150 liradan satılmakta” dedi.

Hindilerin köylerde ve ilçede bulunan bahçelerinde doğal ortamlarda besleyerek büyüttüklerini ifade eden Ceyhan, Bizler hindilerimizi kesinlikle çiftlikte yetiştirmiyoruz. Doğal ortamda köy merasında beslendiği gibi, buğday, arpa ve mısır veriyoruz. O yüzden bir kişi hindi alırken öncelikle tüyünün parlak olmasına dikkat etsin. Tüyü parlak olan hindi hem sağlıklı, hemde doğal olur. Çiftlik hindilerini kafalarından fark edebilirsiniz. Çiftlik hindilerinin kafaları kırmızılaşmaz, renk almaz. Ayakları bronzlaşmış, açık renkli olurlar” diye konuştu. Gerede Medya Takip