Birleşmiş Milletler Gıda Örgütünün (FAO) tavsiyesi ile kabul görmüş 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 21 Mart gününü içine alan Orman Haftası kapsamında 25 Mart 2015 Çarşamba günü Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Gerede Orman İşletme Müdürlüğünce düzenlenen ücretsiz fidan dağıtım etkinliği ile devam edildi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte 2.000 adet Karaçam ve 2.000 adet Sarıçam fidanı dağıtıldı. Fidanları alan vatandaşların mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında 24 Mart Salı günü Gerede Orman İşletme Müdürü Turan Küçük, Esentepe Orman İşletme Şefi ve Orman Muhafaza memurları ile birlikte Kamu Kurum ve Kuruluşlarına düzenlenen ziyaretlerde Tüm personele Orman haftası anısına çeşitli hediyeler ve broşürler dağıtıldı.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinliklerine Kardeşim Fidan projesi kapsamında Gerede Organize Sanayi Bölgesinde okul öncesi Öğrenci ve Öğretmenlerinin de bulunduğu fidan dikim töreni ile devam edildi. 6 Nisan 2015 tarihinde Gerede İlçesindeki 3 adet okulda yapılan ve 7-8 Nisan 2015 tarihlerinde Gerede, Dörtdivan ve Yeniçağa ilçelerinde bulunan 6 adet okulda yapılacak olan tiyatro gösterileri ile 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri sona erecek. Haber Merkezi