29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 91'nci yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Gerede Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törene, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gerede Garnizon Komutanı Arif Haktan Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şafak, Gerede Meslek Yüksekokulu Müdürü Nurettin Akçakale, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Camcı, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gerede Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın çelenk sunumuyla başlayan tören İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu söyledi.

Kaymakam Arslan Yurt, açıklamasında Cumhuriyetimizin 91'nci yılını gururla idrak etiklerini belirterek, Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet'in 91. yıldönümünü, milletçe coşku içinde kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Türk Milleti'nin, Atatürk'ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, tarihte ender kaydedilen bir başarıdır. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden doğmanın simgesidir” açıklamalarında bulundu. Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören konuşmaların ardından sona erdi.