İlçede hareketlenmeye başlayan siyasi arenada geçtiğimiz dönemlerde Abdullah Özcan ve İsmail Yahya Varlıtürk'le başlayan bağımsız yarışa bu kez yeni bir isim daha katıldı.
Gerede'nin tanınmış simalarından Hüseyin Cingöz, Belediye Meclis Üyeliğine talip oldu. Gerede Belediyesinden emekli olan Hüseyin Cingöz, herhangi bir siyasi partiden değil, bağımsız olarak Belediye Meclis Üyeliğine aday olduğunu dile getirdi.
Yerel seçim atmosferinin giderek daha çok hissedildiği son günlerde, yeni bir isim daha siyasi arenadaki yerini aldı. Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Adayı Hüseyin Cingöz, gazetemiz aracılığıyla yaptığı açıklamada, 2014 yerel seçimlerinde adaylara verilecek oyların bir vebal gerektirdiğinin altını çizerken, "Özü sözü bir olan, ya olduğu gibi görünen, ya göründüğü gibi olan, azimli, çalışkan, dürüst adaylara oy veriniz." ifadelerine yer verdi.
Cingöz kimdir?
15 Ocak 1954 Gerede doğumlu olan Hüseyin Cingöz, Gerede Tapu Kadastro Müdürlüğünde, Gerkonsan ve Gerede Belediyesinde çeşitli görevlerde yer aldı. Ayrıca esnaflık tecrübesi de bulunan Hüseyin Cingöz, Gerede Belediyesinden 1997 yılında emekli oldu.