Edinilen bilgilere göre; Gerede Seviller Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde bulunan dört katlı Böcekçi Apartmanı'nın bacasında gece 23.50 sıralarında yangın çıktı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın üzerine apartman sakinleri korku dolu anlar yaşadı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi üzerine yangın kısa sürede söndürüldü. Yangın nedeniyle maddi hasar meydana geldi.

Gerede Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü kış aylarında artan baca yangını ve bacanın tıkalı olmasından kaynaklanan karbondioksit zehirlenmelerine karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu. İtfaiye Müdürlüğü, havaların soğuması ile birlikte ev ve iş yerlerinde ısınma amacı ile yakılacak soba ve kalorifer bacalarının düzenli olarak temizletilmesi, özellikle soba kullanan vatandaşların bacadan sızan gazlar nedeniyle yaşanabilecek facialara karşı önlem alınması gerektiğini belirtti. Vatandaşlar, zaman ve kar mefhumu gütmeden ve zamanında gelen İtfaiye Müdürlüğü Ekiplerine teşekkür ederek, zamanında müdahalesi ile büyük bir zararında önüne geçildiğini belirttiler. Haber Merkezi