Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl ilki yapılan Ramazan ayının 15. günü AK Partili belediyeler yetimlerle bir araya gelerek kardeşlik iftarı düzenledi.

Gerede Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Ramazan Dede Bilgievi tarafından organize edilen, Belediye Başkanı Mustafa Allar´ın ev sahipliğinde Esentepe Hotel'de ‘Kardeşlik İftarı' düzenlendi. Düzenlenen iftara; Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Belediye Başkanı Mustafa Allar, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve tespiti daha önce yapılarak davet edilen çocuklar ve Gerede'de yaşayan Suriyeli çocuklar katıldı. Yenilen iftar yemeğinin ardından açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar, Ramazan ayı yalnızca zenginle fakiri kaynaştıran ve paylaşma hazzını hatırlatan bir ay olmadığını, aynı zamanda kardeşliklerin hatırlanmasına da vesile olan bir birliktelik çağrısı olduğunu söyledi.

‘Çağrının, barışın, birlikte yaşamanın, acıların geride bırakılıp mutlu günlere kavuşmanın ve paylaşmanın da bir çağrısıdır' diyen Allar, Bu çağrıya kulak veren ve Ramazan ayı boyunca toplumun tüm kesimlerine ulaşan, yoksulların sofralarına misafir olan AK Partili belediyeler, yurt genelinde yetimlerin aynı sofrada buluştuğu ´Kardeşlik İftarları´ düzenledi. Bütün Belediyelerimizin il ve ilçe sınırları içerisinde düzenlediği toplu iftarlardan farklı olarak, bu yıl ikinci defa hep birlikte aynı başlık altında misafirlerimizle buluşuyoruz, doğudan batıya büyük bir iftar sofrasının bir parçası da Gerede olmuştur. Bu tür iftar organizasyonlarının yanı sıra aşevimizde yaklaşık 490 aileye, yani 2000 kişiyi hayırseverlerimizle buluşturuyoruz. Yine Ramazan Dede Bilgievimiz de Giymediklerinizi giyecekler var kampanyası adı altında vatandaşlarımızdan aldığımız ütülü ve temiz giysileri yine ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Birlikteliğin ve paylaşmanın daha iyi bir şekilde anlaşıldığı bu mübarek ayda Ramazan sevincini hep birlikte yaşamak ve bu sevinci paylaşmak için düzenlediğimiz bu yemeğe katılımlarından dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Belediyemiz Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelimize, Ramazan Dede Bilgievi Müdürlüğü Personelimiz, iftar programına katkı sağlayan ve çocuklarımıza 200 TL'lik bayram hediyesi takdim eden hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Gerede Kaymakamı Arslan Yurt´ta konuşmasında, İlçemizde bu tür etkinlikler devam ediyor. Gerede bu konuda çok şanslı. Hayırseverler birçok konuyu üstleniyor. Bizde devlet olarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin her zaman yanındayız. Yetim çocuklarımızda ha keza her zaman bize ihtiyaç duyduklarında gelebilirler. Biz onların her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı. İftar sonrası hayırseverler tarafından karşılanan hediye çeklerinin çocuklara takdiminin ardından program sona erdi. Haber Merkezi