Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal başkanlığında, 2019-2020 eğitim öğretim yılına hazırlık toplantısı düzenlendi. Toplantıda okullarda alınacak güvenlik tedbirleri, kötü madde kullanımları ile ilgili alınacak tedbirler, servis araçlarının denetimleri ve eğitimde kalitenin arttırılmasına yönelik açıklamalarda bulunuldu ve sorular cevaplandı.

Gerede Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen 2019-2020 eğitim öğretim yılı hazırlık toplantısına Sayın Kaymakamımız Cengiz Ünsal, Belediye Başkanı Mustafa Allar, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Hüseyin Bağdu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Kürşat Ergün, İlçe Yazı İşleri Müdür Vekili Elvan Alparslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin, İlçe Sağlık Müdür Vekili Nuri Özdemir, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve okul aile birliği üyeleri katıldı. Toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

EMNİYET MÜDÜRÜ, JANDARMA KOMUTANI, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ VE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜ SUNUM YAPTI

İlçe Emniyet Müdür Vekili Kürşat Ergün okulların güvenliği konusunda geçen yıl yapılanlar ile bu yıl planlanan konular hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Sorumluluk bölgesinde bulunan okullar ile ilgili olarak bilgiler veren İlçe Emniyet Müdür Vekili Kürşat Ergün, okullarda görev alacak irtibat görevlileri, güvenlik kameraları, internet cafe denetimleri, kötü madde kullanımını engellemeye yönelik çalışmalar, öğrenci, veli ve okul servislerine yönelik verilecek eğitim ve seminerler ile ilgili katılımcılara bir sunum yaptı. İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Bağdu, 2019-2020 eğitim öğretim yılında sorumluluk alanlarında alınacak güvenlik tedbirleri ile geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında yapılan çalışmalar, alınan önlemler ve takip edilen konularla ilgili katılımcılara bilgiler aktardı.

Daha sonra bir sunum gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin okulların güvenliğini sağlamak konusunda daha önceki toplantılarda alınmış kararlar, uygulamalar ve yeniden yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Okullardaki kamera sistemleri, yapılan tadilat ve iyileştirmeler, bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmalar, okul çevresinde alınacak tedbirler ile ilgili yapılan toplantı ve seminerler ve okul servisleri ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında yaptığı sunumla katılımcılar bilgilendirdi. İlçe Sağlık Müdür Vekili Nuri Özdemir sunumunda geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar ve 2019-2020 yılında yapmayı planladıkları projeler hakkındai katılımcılara bilgiler aktardı. Toplantıda söz alan Belediye Başkanı Mustafa Allar ise 2019-2020 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Okul çevrelerindeki metruk binalarla ilgili alınan tedbirler hakkında bilgiler aktaran Allar, İlçe Trafik Komisyonu Kararları doğrultusunda okul önlerinde Önce Yaya Uygulamasıyla ilgili gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirtti. Ayrıca kendilerine düşen bir görev olduğunda her zaman hazır olduklarını belirterek yeni öğretim yılında tüm eğitim camiasına ve öğrencilere başarılar diledi.

“YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILIMIZ HAYIRLI OLSUN”

Toplantıda son konuşmayı yapan Kaymakam Cengiz Ünsal öncelikle yeni eğitim öğretim yılının ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. "Allah evlatlarımıza başarı versin, sağlık versin" diyerek konuşmasına devam eden Kaymakamımız Cengiz Ünsal, konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi: “Eğitim, memleketimizin en önemli meselelerinden biridir. Eğitimle ülkemizin 1 yıllık değil, 10 yıllık değil gelecek asırlardaki durumunu inşa etme yükümlülüğü hepimizin üzerinde. Sizler de eğitim camiasının çok değerli yöneticileri olarak bu çabada en önemli pay sahibi olacak kişilersiniz. Biz eğitimi 3 başlık altında ele almamız gerektiğini düşünüyoruz. Bunlardan birincisi öncelikle okullarımıza devam eden çocuklarımızın güvenliğini sağlamak. Bu konuda alınması gereken tedbirleri 2018-2019 yılında yaptığımız gibi bu yılda devam ettireceğiz. 2018-2019 yılında bizleri üzecek, çocuklarımızı tehlike altına düşürecek önemli bir olayın yer almadığı yapılan sunumlarda gözüküyor. Okullarımızda meydana gelen olaylar çok nitelikli olaylar değil. Bu okullarımızda vermiş olduğumuz eğitim çalışmaları çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nde konularla ilgili sorumluluğu bulunan arkadaşlarımız, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı özellikle çocuklarımızın vücut dokunulmazlığı, çocuk istismarı konusunda gerekli eğitim çalışmalarını yürütüyorlar. Bu noktaya yeni eğitim yılında da önem verilmesi lazım. Çocuklarımızı kişilik sahibi olarak yetiştirmek istiyorsak onların hem vücut hem ruhen onlara bir birey olduklarını hissetmelerini sağlamak zorundayız. Çünkü geleceğimizi emanet edeceğimiz insanlar onlar.

“EĞİTİMDE KALİTEYİ NASIL ARTTIRACAĞIZ?”

Eğitimin diğer bir önemli unsuru kalitenin arttırılması. Eğitimin sadece tek bir yönü yok. Bu seneki sınavlarda alınan başarıları veya başarısızlıkları mutlaka analiz edin. Okulunuzun bulunduğu durumu görün, yetersizlikleri tespit edin. Bu anlamda ne tedbirler alabiliriz konusunda topyekün bir değerlendirme toplantıları yapın. Tarafsız bir gözle durumunuzu görmeye çalışın. Çözemediğiniz noktalarda da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yardım isteyin. Eğitimin kalitesinin arttırılması sadece maddi yönden değil aynı zamanda manevi yönden de önemli. Çünkü yetiştirdiğimiz fertler robot değil. Onların aklını, mantığını iyi bir şekilde kullanmasını sağlarken bir taraftan da onları ruhen doyurmak gelecekte kendi kendilerinden mutlu olan, huzurlu olan, çevresine ailesine, milletine gerçekten yararlı olabilecek insanlar olarak yetiştirmemiz lazım. Biz çocuklarımız için ne yapabiliriz? Çocuklarımıza sadece belli konuları ezberleterek, derslerinde branşla ilgili bilgileri vererek bunu başaramayız. Onlara, milletimizi, ülkemizin ideallerini anlatarak iyi bir insan olmanın gerekliliğini anlatarak, insanlık için, milletimiz için ne kadar değerli olduklarını anlatarak ve onlara kendi karakterlerini, yeteneklerini geliştirebileceği serbest bir ortam hazırlayarak, hayallerini geliştirmelerine fırsat vererek, bunu başarabiliriz.

OKULLARIN GÜVENLİĞİ

Hassasiyet taşıyan okullarımızda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da özel güvenlik görevlilerimiz polislerimizle birlikte görev yapacaklar. Geçen yıl özel güvenlik uygulaması yapılan okullarımızda bu uygulama ciddi bir yarar sağladı. Bu uygulama bu yıl da genişletilerek devam edecek.

“İYİ NESİLLER YETİŞTİRMEK HEPİMİZİN SORUMLULUĞUDUR”

Önemli olan geleceğe gerçekten gurur duyacağımız, ülkemizin birlik ve beraberliğini emanet edeceğimiz nesiller bırakmak. Bu üzerimizdeki bir sorumluluktur. Bu bütün kamu yöneticilerinin, devletten aylık alan, milletin vergisinden aylık alan herkesin boynunun borcudur. Bu sorumluluk duygusuyla hareket edelim. İyi niyetle çalışalım, dürüst olalım. Bundan sonra başarımızın arttığını ve arzu ettiğimiz noktada nesilleri yetiştirdiğimizi göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından ise soru cevap kısmına geçildi. Bu bölümde katılımcılardan öğrencilerin güvenliği, kötü madde kullanımının önüne geçilmesi, servis araçları ile paylaşılmak istenen konularla ilgili istek ve görüşler alındı. Elif Erdoğan