Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak amacı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Geleceğe Nefes” adlı etkinlik çerçevesinde düzenlenen fidan dikim törenine Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Belediye Başkanı Mustafa Allar, Bolu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ferdi Özer, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hakan Kutluay, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Bağdu, Gerede Orman İşletme Müdürü İsmail Dilek, Gerede Milli Eğitim Müdürü Nizami Özalp, BESOB Başkanı Tahir Gayret, Bolu 2. Tugay Komutanlığından 1 Yarbay 45 Erbaş ve Er kamu kuruluşlarının il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Bolu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ferdi Özer ve Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın konuşmalarıyla devam etti.

Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal; Türkiye'de ağaç ve orman sevgisini arttırmak, toplumun her kesimini çevreye duyarlı bir hale getirmek ve katkı sağlamak özellikle de son zamanlarda çıkan orman yangınları sebebi ile telef olan ağaçların bir kısmını da olsa telafi edebilmek amacıyla çevre farkındalığı yaratmak için rekor fidan dikimi etkinliği düzenliyoruz. Geleceğe Nefes kampanyasıyla 81 ilde 2 bin 23 lokasyonda 11 milyon fidan dikilecek. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından başlatılan ve Milli Ağaçlandırma Günü'nde 81 ilimizde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Geleceğe Nefes seferberliği kapsamında Gerede ilçemizde 18 bin fidanın dikimini gerçekleştireceğiz. Gerede olarak biz şanslı bir ilçeyiz, Türkiye genelinde ormanların oranı yüzde 27, Gerede de ise bu oran nerdeyse iki katı, yüzde 53 oranında ormanlık alan var. Gerede yaylarıyla, doğal güzellikleriyle, ormanlık alanıyla, coğrafi konumu ile güzel bir ilçe, ama Allah vergisi bu güzelliğinde kıymetini bilmemiz lazım. Yüce Rabbim bu güzellikleri verirken bize de bir takım sorumluluklar yüklüyor. Biz bu güzel ilçeyi teslim aldık ama bundan sonraki nesillere, bundan sonra Gerede'de yaşayacaklara daha güzelini, daha iyisini teslim etmek zorundayız. Burada bize önemli sorumluluklar düşüyor. Tabi ormanlar birçok nimetin kaynağı, hem kirliliği önlüyor, hem oksijen deposu, iklim değişikliği, küresel ısınma ve bundan kaynaklanan doğal afetlerin engellenmesinde önemli etkiye sahip. Ama Geredemiz için orman ürünleri sanayi için çok önemli, hem Gerede sanayisine ve ekonomisine ciddi katkısı var. Bu vesile ile bizim Geredeliler olarak, bu konuda daha gayretli daha yoğun çalışmamız lazım. Çocuklarımıza gençlerimize öğrencilerimize bütün vatandaşlarımıza bu bilinci aşılamamız lazım. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından katılımcılar Geleceğe Nefes” etkinliği kapsamında Samat Köyü Yaylasında dikilmesi planlanan 18 bin fidanın startını vererek fidan dikimi gerçekleştirdi.