Geçtiğimiz haftalarda yapılan incelemelerde, Koçumlar, Ümitköy ve Yağdaş Köyü Yaylaları'nda betonarme ev yapanlarla ilgili tutanak tanzim edilirken, bu kez de çoğunluğu Sofular Köyü Yaylası'nda olmak üzere iki yaylada daha inceleme yapıldı. Son ayların en çok konuşulan ve merak edilen konuları arasında başı çeken yaylaevleri konusunda yeni bir haber de; Sofular ve Aydınlar Köyü yaylalarından geldi.

Geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yapan Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, ilçemizde 103 yaylada tespit yapılacağını duyurmuştu. Yapılan bu açıklama sonrasında üç ekip oluşturan Gerede Kaymakamlığı'nın, yaylalarda uyguladığı çalışmalar sonrasında, birçok yayla evi hakkında tespit başlattığı öğrenilmişti. Geçtiğimiz haftalarda yapılan incelemelerde, Koçumlar, Ümitköy ve Yağdaş Köyü Yaylaları'nda betonarme ev yapanlarla ilgili tutanak tanzim edilirken, bu kez de çoğunluğu Sofular Köyü Yaylası'nda olmak üzere iki yaylada daha inceleme yapıldığı öğrenildi.

Gerede'de oluşturulan ekipler tarafından yapılan kontrollerde Aydınlar Köyü'ne ait yaylada 3 yayla evi inşaatının devam ettiği tespit edilirken, Sofular Köyü'ne ait yaylada yapılan kontrollerde 9 yayla evi inşaatının devam ettiği belirlendi.

Gerede Kaymakamlığı tarafından, Jandarma, Özel İdare ve İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanlarınca oluşturulan komisyonla; müşterek olarak yapılan kontroller sonrasında, incelenen yayla evleriyle ilgili olarak, mevcut durum tutanağı tanzim edilerek, Bolu İl Mera Komisyonu'na gönderileceği belirtildi.