Akademik ve idari personelin de katıldığı panelde, Bankacılık ve Finans, Uluslararası Ticaret ve Lojistik ile Pazarlama bölümlerinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Kadir Murat Altıntaş, Bankacılık ve Finans Bölümü'nde yüksek lisans programının yanı sıra Katılım Bankacılığı doktora programının bulunduğunu söyledi.

Panelde, Pazarlama Bölümü hakkında bilgi veren Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Oya Eru, Pazarlama Bölümü'nün Akdeniz Üniversitesi'nden sonra Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde bulunduğunu kaydetti; Pazarlama'nın hem kamu hem özel sektörde tanıtım faaliyetlerinin vazgeçilmez mesleği olduğunu vurguladı.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü hakkında bilgi veren Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zehra Doğan Çalışkan ise, Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda uluslararası ticaret ve lojistik alanında eleman yetiştirme hedefi olduğunu ve bölümün bu açıdan istihdam fırsatı sunduğunu söyledi. Bölüm müfredatının sektör ihtiyaçları doğrultusunda 2 yılda bir güncellenerek uygulandığını anlatan Dr. Öğr. Üyesi Çalışkan, müfredat kapsamında Girişimcilik dersine sertifikasyon sağlandığını belirtti; bölümün Gümrük Müşavirliğine geçişte potansiyelinin son derece yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

Panelin sonunda Rehber Öğretmenlere yüksekokul gezdirilerek, tanıtıma katkı sağlandı. A. Haktan Yamantürk