Yaz aylarının başlaması ile birlikte asfalt ve tretuar çalışmaları ana caddede hız kazandı. Çevre düzenlemelerinde şehir estetiğinin büyük önem taşıdığı günümüz Türkiye'sinde modern kentleşme” adında birçok çalışma gerçekleştiriliyor.
Birçok projesinde ‘modern kentleşme' temasını işleyen Gerede Belediyesi, hedeflediği projeleri, devam eden projelerini ve tamamladığı projeleri medya aracılığıyla kamuoyunun bilgisine sunuyor.
Bu bağlamda; Gerede Belediyesi, kış mevsimini geride bıraktığımız ve hava şartlarının normal seyrettiği bugünlerde asfalt ve tretuar çalışmalarına ivme kazandırdı.
İlçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda başlatılan tretuvar çalışmaları, Cumhuriyet Meydanı'nı ana ve ara caddeye bağlayan yol güzergahlarında da sürdürülüyor.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın; vatandaşların Belediyecilik hizmetlerinden en üst düzeyde yararlanması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek Gerede Belediyesi olarak ilçenin dört bir köşesinde nerede bir sorun, sıkıntı varsa tüm ekiplerimiz ile birlikte adeta seferber olarak bu sorunların ve sıkıntıların giderilmesi için çözüm üretiyoruz ve yoğun çaba sarf ediyoruz. 2012 Kasım ayı sonu itibari ile havalarında iyi gitmesi vesilesiyle çalışmalarımızı tamamlamıştık, çalışmalarımıza baharla birlikte tekrar başladık. Yeniden hız kazandırdık Hacı Emin Efendi Caddesi ve Atatürk Bulvarı Alt ve Üst yolda Kaldırım ve tretuar çalışmalarımız var inşallah kaldırımlarımızı yeniledikten sonra ekiplerimizin özverili çalışmaları neticesinde ve program dâhilinde ilerleyen çalışmalarımızda ana caddelerdeki 2. Kademe asfaltlama çalışmalarımız başlayacak yaya ve araç trafiği oldukça rahatlayacak” dedi.