Esentepe'yi adeta betona gömer halde yapılan çalışmalar nedeniyle yazılı bir açıklama yayınlayan Saadet Partisi Gerede İlçe Başkanlığı; Güreş sahasına yapılan tribünlerle başlayan betonlaşmanın bu çevre düzenlemeleriyle devam etmesini istemiyoruz” dedi. Kamuoyunda kimi kesimlerce eleştirilen Esentepe mesireliğini güzelleştirme çalışmaları, Saadet Partisi'nin de dikkatini çekti.

Gerede'yi güzelleştirme çalışmaları kapsamında çalışan ve insanüstü gayret gösterildiğini belirten Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, ünlü sanatçılarımızdan rahmetli Barış Manço'nun da öve-öve bitiremediği söylenen Esentepe'ye de el atmıştı. Mesirelik alandan başlayarak, Ramazan Dede Cami güzergâhına kadar olan bölgede peyzaj çalışmaları başlatan Gerede Belediyesi, bu bölgede yaptığı çalışmalarda yeşilliği kapatan çalışmaları nedeniyle eleştirilmişti. Belediyece, Esentepe'yi adeta betona gömer bir halde yapılan çalışmalar nedeniyle yazılı açıklama yayınlayan Saadet Partisi Gerede İlçe Başkanlığı; Güreş sahasına yapılan tribünlerle başlayan betonlaşmanın bu çevre düzenlemeleriyle devam etmesini istemiyoruz” dedi.

SP'liler tarafından, ‘Tabiatı konfora feda etmeyelim' başlığında yayınlanan açıklamada, belediye başkanı Mustafa Allar'a da çağrıda bulunarak, bazı öneriler dile getirildi. Ak Parti'nin kurulduğu dönemde sıkça bahsedilen ilkelerinden biri olan yönetişim (birlikte yönetme)'e dikkat çeken Saadet Partililer, Hazır basabileceğimiz çimenlerimiz ve toprağımız varken sahip çıkalım” sözlerini kullandı.

SP İlçe Başkanlığı, dün yayınladığı elektronik mesajında; Bilindiği gibi Gerede Belediyesi, Ramazan Dede camii civarında düzenlemeler yapmakta. Bu düzenlemeler sırasında betonlaşma olmayacağı ilgililer tarafından ifade edilmesine rağmen, görüldüğü kadarıyla bu ifadeler pek gerçekleri yansıtmamakta. Henüz çalışmalar daha başlardayken bile oralara ciddi miktarda beton döküldüğü görülmekte. Büyük şehirlerde insanlar maalesef basacak toprağa hasret kalmaktalar. Toprağa basmanın insan vücudunda biriken elektriği ve stresi aldığı bilinen bir gerçek. Hazır basabileceğimiz çimenlerimiz ve toprağımız varken sahip çıkalım. Betonlaşmaya yavaş yavaş feda etmeyelim. Güreş sahasına yapılan tribünlerle başlayan betonlaşmanın bu çevre düzenlemeleriyle devam etmesini istemiyoruz,” dedi.

Aynı açıklamanın devamında, Sayın başkana bir önerimiz daha olacak,” ifadelerini kullanan Saadet Partisi Gerede İlçe Başkanlığı, Mustafa Allar'a yaptığı çağrıda, şöyle seslendi; Saadet Partisi'nin halkla ilişkiler projelerinden biri olan 'Beyaz Masa' projesini eksik de olsa uygulamaya başladılar. Halk Meclisleri ve Söz Mahallede projelerimizi de uygulamaya başlarlarsa faaliyetlerini ve projelerini vatandaşla istişare etme imkânı bulabilirler. Saadet Partisi olarak her konuda kendilerine yardımcı olmaya hazır olduğumuzu burada belirtmek istiyoruz. Bizim için önemli olan yönetime gelmek değil, halka hizmet edebilmektir. Projelerimizin uygulanmasından ancak memnuniyet duyarız. Böylece daha doğru ve düzgün işler yapılmış olur. Son zamanlarda pek konuşulmasa da; Ak Parti'nin kurulduğu dönemde sıkça bahsedilen ilkelerinden biri de yönetişim (birlikte yönetme) idi. Bahsedilen halk meclisleri ve söz mahallede projesi bu ilkeyi hayata geçirme imkânı verecektir.”