1993 yılından beri Gerede'de eğitim öğretim faaliyeti veren ve her geçen gün eğitim kalitesini ve öğrenci sayısını artıran Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu'nda 2014-2015 Akademik yılı kayıtları 1-5 Eylül 2014 arasında Meslek Yüksekokulunda yapılacak.

Gerede Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Meslek Yüksekokulu'nda 32'si akademik olmak üzere 60 personelle birinci öğretim programında 9 farklı dalda eğitim verildiğini ikinci öğretimde de 5 program bulunduğunu ifade etti. Kazanan öğrenci sayısının sevindirici olduğunu söyleyen Akçakale, Bu yıl Meslek Yüksekokulu'nda ki programlara yerleşen toplam 5 yüz 46 öğrenci var. Bunların 3 yüz 71'inin birinci öğretim 175'inin ise ikinci öğretime yerleştiğini belirterek, ayrıca Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümünün birinci ve ikinci öğretim programına 104 öğrenci yerleşmiştir. Bu sayılarla Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu'na toplam 650 öğrencimiz yerleşti” dedi. Başvurularla kontenjanın yüzde 90'ından fazlasının dolduğunu kaydeden Akçakale, Üniversitemizde dersler 22 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayacak” dedi.

Akçakale, KYK Yurt, burs ve kredi başvurularının internetten yapılması gerektiğini ve titizlikle takip edilmesi gerektiğini ifade ederek yeni öğrencilere okulumuzu tercih ettiklerinden dolayı teşekkür ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.