Gerede Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda pandemi tedbirlerine uygun şekilde düzenlenen programa, BAİBÜ Rektörü, Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Bolu İşkur Müdürü İsmail Yalçın, Gerede Meslek Yüksekokulu Müdür V. Prof. Dr. Ferudun Kaya, Gerede İlçe Milli Eğitim Müdürü Nizami Özalp, Gerede Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Babayiğit, Ünder Ayakkabı Saraciye Deri Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Sahibi Ünal Şafak, akademik ve idari personel ile Gerede Meslek Yüksekokulu saraciye atölyelerinde çalışan kadın personeller katıldı.

Programda bir konuşma yapan Rektör, dericilik sektörü Gerede’de katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ve istihdam çalışmalarının başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Gerede Meslek Yüksekokulu saraciye atölyelerimizde, mesleki eğitim ve beceri geliştirme kursu ve istihdam kapsamında yürütülen bu önemli projeyle, yerli saya, ayakkabı, cüzdan ve kemer imalatı başlamış ve devam etmektedir. 6 eğitmen ve ilk etapta kursa katılan 24 hanım kardeşimizden, eğitim sonunda başarılı olup istihdam edilen 16 hanım kardeşimize bugün belgelerini vereceğiz” dedi.

EĞİTİMLERİ BAŞARIYLA TAMAMLAYAN 16 KURSİYER İSTİHDAM EDİLDİ

Yerli ayakkabı imalatı kursunun, Gerede Meslek Yüksekokulu’na bağlı ayakkabı monte, saya ve saraciye atölyelerinde, Bolu İşkur, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ve Gerede Halk Eğitim Merkezi ortaklığında gerçekleştirildiğini ifade eden Prof. Dr. Kaya, “Recep Soluk, Kemal Kılınç, Zeynep Tuba Balcıoğlu, Semra Bozdoğan, Melek Astekin ve Ahmet Çetinkaya eğitmenliğinde, 24 kursiyer ile 17 Ağustos 2020 tarihinde ayakkabı, saya, kemer ve cüzdan üretimine başlanmıştır. İstihdam garantili 3 ay devam eden kurs, 4 Kasım 2020 tarihinde sona ermiştir. Mesleki eğitimde başarı gösteren 16 kursiyer ile Ünder Ayakkabı Firması, Gerede Meslek Yüksekokulu atölyelerinde üretim faaliyetlerine devam etmektedirler.” diye konuştu. Prof. Dr. Kaya, Gerede Meslek Yüksekokulu’nda KOSGEB Girişimcilik Destekleri bilgilendirme semineri gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Seminer, Ünder deri çalışanları ve İşkur destekli kursiyerlerin katılımıyla gerçekleşti. Bimep Danışmanlık Kurucusu ve Akredite Danışmanı Mehmet Kılıç konuşmacı olarak katıldı. Seminerde, online eğitim ve girişimcilik belgesi, işletme kurma süreçleri, KOSGEB geri ödemesiz girişimcilik destekleri, işletme kuruluş ve performans, makine ekipman ve teçhizat, markalaşma, kurumsal kimlik ve sürdürülebilirlik konularında bilgi verildi” şeklinde konuştu.