Kent konseyi Mahalli idareler genel seçim sonuçlarını izleyen 3 ay içerisinde 8. maddede belirtilen üyelerle, 2. Kent Konseyi 1. olağan seçimli genel kurul toplantısı Gerede Belediyesi Kültür Sitesinde yapıldı.
Yapılan seçimin ardından yeni Kent Konseyi Başkanı Mehmet Çongar olurken Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Mutlu Yıldız, Tahsin Gül, Halit Koçak, Abdullah Güler, İsmail Bican ve Nesri Bağlan seçildi.
Toplantıya Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Belediye Başkanı Mustafa Allar, Kent Konseyi Yönetmeliğinde belirtilen ve ilçede toplam 57 kişiden oluşan; Kamu kurum ve kuruluşlarından 10 temsilci birim müdürü, üniversiteden 1 temsilci, İlçede bulunan siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, meslek kuruluşları, sendikalar, baro, dernek temsilcileri ve oda başkanları katıldı.
İstiklal Marşıyla başlayan toplantıya Divan Başkanı olarak açılışı yapan Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, konuşmasını yapmak üzere ilk olarak eski Kent Konseyi Başkanı Yücel Yılmaz´ı kürsüye davet etti. Yücel Yılmaz; Kent Konseyi olarak yaptıkları faaliyetlerden bahsederek bu güne kadar desteklerini esirgemeyen başta Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti.
Eski Kent Konseyi Başkanı Yücel Yılmaz´ın konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Belediye Başkanımız Mustafa Allar; "Bir şehrin gelişmesi yerel yöneticilerin asli görevleri olsa da yeterli olmadığını düşünüyorum. Buradaki amaç ve gayemiz bir araya geldiğimizde şehrimizin gelişmesinde, değişim ve dönüşümünde birçok fikir ortaya çıkabilir. Sivil toplum kuruluşlarımızla, vakıflarımızla, derneklerimizle ve siyasi partilerimizle beraber şehrimizin gelişmesi için burada tek vücut olmak zorundayız. İnşallah ben bu genel kurulda çıkacak sonuç doğrultusunda sadece yöneten değil yönetişim ile birlikte daha güzel şeylere imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Bu toplantımızın öncelikle ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. İnşallah çıkan sonuçla yeni yönetici arkadaşlarımızla beraber ilçemize büyük katkılar sağlayacağımıza yürekten inanıyorum. Tüm katılımcı arkadaşlarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, Saygılar sunuyorum" dedi.
Belediye Başkanımız Mustafa Allar´ın konuşmasının ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen İlçe Kaymakamımız Arslan Yurt yaptığı konuşmada; "Sivil sermaye, Sivil örgütlerinin çalışma kapasitesini oluşturuyor. Ülkemizde doğuya doğru gidildiğinde sivil toplum örgütlerinin sayılarının çoğaldığını görüyoruz fakat ülkemizin batısına baktığımızda sivil toplum örgütlerinin sayılarının daha az ama daha etkili faaliyetler yaptığına şahit oluyoruz. Kent konseylerinin hukuki düzenlemesine sebebiyet verenler bunlardır. Çünkü kentleşmenin değerini anladılar, hemşehrilik bilincinin gelişmesi için gayret gösterdiler. Yerel yönetimlere kentin gelişimi STK´ların ve kent konseylerinin de işin içerisinde olduğunu gösterdiler. Artık dünyada yöneten ve yönetilenler yok karşılıklı yönetişim var. Burada ki kent konseyi bir fikir gurubudur, ilçe hakkında her türlü fikrin ortaya atılabildiği bir ortamdır. Bunu iyi kullanabilirsek çok iyi şeylerin ortaya çıkması mümkündür. Yeni seçilecek olan arkadaşımızdan bu tür şeyleri bekliyoruz. Ben güzel şeylerin olacağını düşünüyorum ve bu sebeple toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimle çoğunluğun oyunu alarak Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Mehmet Çongar, seçimin ardından yaptığı konuşmasında; "Öncelikle şahsıma göstermiş olduğunuz teveccühünüzden dolayı hepinize şükranlarımı sunarım. Kuruluşundan bu güne değin emeği geçen başta eski Kent Konseyi Başkanlarımız olmak üzere yönetim kurulu üyelerimize katkılarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonra şah