Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, haftalık yaptığı asayiş toplantılarında; güvenlik güçleri ve kolluk kuvvetlerine seslenerek, kimi konularda uyarılarda bulundu. Yurt, güvenlik güçlerine bazı konularda talimat vererek, hassas davranılmasını istedi.
Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği asayiş toplantısında, polis ve jandarmadan, son dönemde mağdur vatandaş sayısında hayli artış görülen kontör dolandırıcılarına dikkat çekilmesini istedi.
Yurt, güvenlik güçlerinden; son zamanlarda çok sık görülen (polisim, askerim, savcıyım) diyenler, (telefonunuz kopyalanarak terör örgütlerince aranmıştır) diyenler ve ödül kazandınız mesajı göndererek ödülün alınması için kontör isteyen dolandırıcılara karşı halkın uyarılması ve bilinçlendirilmesini istedi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na talimatlarını sıralayan Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, güvenlik güçlerinin sorumluluk bölgelerinde bulunan okullarda gerekli emniyet tedbirleri alınarak, öğrencilerin huzur ve güven içerisinde ders yapmalarının sağlanmasını emrederken; özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulla ilişiği bulunmayan şahısların okul çevresinde dolaşmalarının engellenerek, bulunmalarının da önlenmesini istedi.
Kaymakam Yurt, son olarak ilgili yasa gereği umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin denetimlerine ağırlık verilmesini isterken, bu tür yerlere gelenlerin yasaya uymalarının sağlanması, iş yeri sahiplerinin de bu konuyla ilgili bilgilendirmeleri konusunda çalışmalar yapılması talimatı verdi.