TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun geçtiğimiz yıl yaptığı inceleme sonucuna kapatılmasına karar verilen Gerede Kapalı Cezaevi'nin kapanması kesinleşti.
Ulaşılan bilgilere göre; merkezileştirme maksadıyla ilçe cezaevlerini kapama kararı alan Adalet Bakanlığı'nın, bugün itibarı ile kapanması kesinleşen Gerede Cezaevi'yle ilgili tebliğini Bolu üzerinden Gerede Cumhuriyet Savcılığı'na ulaştırdığı öğrenildi.
Gerede Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlülerin Bolu merkeze taşınacağı belirtilirken, Mudurnu ve Akçakoca Cezaevlerinin de kapananlar arasında yer aldığı öğrenildi.
1940'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Gerede Cezaevinin yaşanabilinir bir durumda olmadığı gerekçesiyle kapatılarak, tutukluların geçtiğimiz yıl il merkezinde toplanma kararı alınmıştı.
Geçtiğimiz yılın ilk aylarında hükümlülerden bazılarının merkeze çekilmeye başlandığı Gerede Cezaevi'nde 40 hükümlüden 21'i bugüne dek başka şehirlere ve Bolu Merkeze taşınırken, geriye kalan 19 hükümlü de bugünlerde Bolu merkeze nakledilecek.