Gerede Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yangınlarda ilk müdahalenin önemini anlatmak için Gerede'de çeşitli okullarda öğrencilere eğitim veriyor.

Gerede'de yangın söndürme ve çeşitli dallarda hizmet vererek takdir edilen Gerede İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangınlardaki ilk müdahalenin önemini anlatmak için çalışma başlattı. Gerede'de orta ve liselerde öğrenim gören öğrencilerine itfaiyecilik, yangın güvenliği, yangından korunma ve yangınlarda ilk müdahale konularında uygulamalı eğitim veren itfaiyeciler, öğrencileri bilinçlendiriyor. Öğrencilere yangın yaratan riskleri anlatan itfaiyeciler, yangın çıkmaması için gereken önlem ve davranış biçimlerini göstererek yangın anındaki tahliye yöntemlerini anlattı.

Okulun bahçesinde uygulamalı olarak gösterilen eğitim, İtfaiye Çavuşu Salih Açar tarafından verildi. Açar, amaçlarının yangına karşı öğrencileri bilinçlendirmek ve onlarda farkındalık oluşturmak olduğunu kaydetti. Gerede İtfaiye Müdürlüğü Çavuş Salih Açar, okullarda öğrencilere yönelik gösterilen uygulamalı yangın söndürme tatbikatı ile yangın güvenliği” ve yangında doğru davranış ve uygulama” konularında eğitim verildiğini söyledi.

Açar, eğitimlerde öğrencilere, herhangi bir yangın durumunda nasıl hareket edecekleri ile nasıl davranmaları gerektiğini ve yangın sırasında alınacak önlemler, yangına neden olabilecek durumlar, öğrencilerin yangına karşı nasıl bir tedbir alacaklarını, yangın söndürme tüplerini nasıl kullanacaklarını ve yangın söndürme gibi konuların üzerinde durduklarını belirtti. Öğrenciler, verilen bilgilerin ardından yakılan ateşin nasıl söndürüldüğünü uyguladı.

Haber Merkezi