Gerede Çarşı Meydanı Yeni Camii önünde kurulan stantta Aşure dağıtım törenine katılan Gerede Hikmet İlim Yayma Derneği yetkilileri, vatandaşların Muharrem ayını kutlayarak halka aşure dağıttı.

Dernek üyeleri tarafından 2 Bin kişiye aşure ikramına bulunuldu. Vatandaşlar, ikram edilen aşurelerden almak isteyenler sıraya girdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aşure dağıtımına vatandaşlara aşure dağıtan Gerede Hikmet İlim Yayma Derneği Üyesi Sinan Oktay, aşurenin mübarek olması, yiyenlerin zahiri ve batini hastalıklardan kurtulmaya vesile olması temennisinde bulundu.

Derneklerine aşure ve diğer hizmetlerde destem veren tüm dostlarına teşekkür eden Sinan Oktay, şöyle konuştu: Aşure, Ulul Azim Peygamberlerin sahabelerin evliyaların kiminin sıkıntıya düştüğü ve aşure günü sıkıntılardan kurtuldu. Kimisi ise sevindirecek hallere kavuştu. Mevlam, özellikle Türkiye'yi ve İslam beldelerini firavunların, nemrutların, bir günde 180 bin peygamberi ve evliyalı şehit eden Yahudilerin ve onların varisliğini devam ettirenlerin şerrinden tüm Müslümanları muhafaza etsin. Bizleri bu mutlu günde bırakmayan kıymetli kardeşlerimize bu fırsatı bize sunan değerli Belediye Başkanı Mustafa Allar'a ve belediye çalışanlarına ve emsini duyurmak istemeyen tüm dostlara şahsım ve derneğim adına teşekkür ederim.

Muharrem ayı, kitabi dinlerde kutsal kabul edilen bir ay olup diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğunu belirten Oktay, Aşura Günü'nün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır. Hicri yılın ilk ayına Muharrem ayı denir. Muharrem ayının onuncu günüde aşure günüdür. İslam dininde özel bir yeri olan aşure gününde çok acı olaylar yaşanmış ve İslam peygamberinin torununu, dördüncü halife olan Hz. Ali'nin oğlu olan Hüseyin'nin kerbelada 70 bin kişilik bir ordu tarafından öldürülmesi olayına dayanır. Hüseyin'in sadece 72 kişilik ordusuna karşın Emevi halifesi Yezid'in ordusu tarafından çevrilerek günlerce aç ve susuz bırakıldıktan sonra katledilmiştir” diye konuştu.