AK Parti Gerede Gençlik Kolları tarafından Eski Türkiye Gazetesi” Gerede'de 10 bin kişiye ulaştırıldı. Söz konusu gazetede 1980 ve 90'lı yıllarda Türkiye'nin içinde bulunduğu Siyasi istikrarsızlık, İflas Eden Sosyal Devlet, Tırmanan Terör ve Kaos, Tam Gaz Süren Vesayet, Faili Meçhuller, 10 yılda 3 büyük ekonomik kriz başlıklı kültürel ve sanatsal sıkıntılar belgeleriyle ortaya konuldu.

Yeni jenerasyona eski günleri bilmesi ve çekilen sıkıntıları anlatmak için kapsamlı bir çalışma yapan Eski Türkiye Gazetesi, yaşananları belgeleriyle 7'den 70'e herkese ulaştırarak anlatmaya çalışıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Gerede Gençlik Kolları Başkanı Metin Turunç, Genç nesil eskide yaşananları bilmiyor. Çünkü şuanda ülkenin en güzel günlerini yaşıyoruz. Genç arkadaşlarımız sanıyorlar ki, ülke hep böyleydi. SSK Hastanesi ve eczane kuyruklarını hatırlatırız. Esnaf aldığı krediyi yüzde 65 faiziyle geri ödüyormuş. O günkü liderler, İMF'ye boyun eğerek borç alıyor bunu faiziyle geri ödüyordu. Şimdi AK Parti hükümeti döneminde tüm borçlar sıfırlandı. Borcumuz kalmadı. Artık ekonomisi güçlü, özgüveni yüksek bir ülke haline geldik” dedi.

Başkan Turunç, ‘Eski Türkiye Gazetesi'nin özellikle genç jenerasyonun geçmiş dönemi çok iyi bilmediğini kendisine şiar edindiğini belirterek şunları anlattı: ‘'Gazetede 1994-2001 yıllarına belgeleriyle derin bir projeksiyon tutuyor. AK Parti'ye kapatılma davası açıldı. Darbe tehditleri ile karşı karşıya kaldı. Bunlar yetmemiş gibi bir de uluslararası operasyonlar yapılmaya çalışıldı. AK Parti bunların hepsiyle baş etti. Bunu nasıl başardı? Gençler bunlardan nasıl bir ders çıkarıyor? Buradaki muhalifliğimiz sorgulanamaz zaten. Allah'a şükür atlattık hepsini ve tüm bu yaşananlar, 50 yılda elde edilemeyecek bir birikim kattı gençliğe. AK Parti şu anda gençliğe uluslararası bir devrimcilik rotası çiziyor. ‘Dünya beşten büyüktür' diyor. Bundan daha büyük devrimcilik yok. Dünyanın bütün baronlarına, en büyük güçlerine karşı çıkan AK Parti gençliği olarak dünyada muhalif tarafı temsil ediyoruz. Gecelik % 7500 faizlerin yaşandığı, devletin en üst kademesindeki uyumsuzluğu hatta nefret halini, faili meçhulleri, ülkenin kutuplaştırılmasını, halkın inancından dolayı zulme uğramasını ve daha nice nice problemleri unutmak geleceğimize yön vereceğimiz bu süreçte telafisi mümkün olmayacak sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle bu gazete geçmişi iyi okuyup bu günümüze dört elle sarılmamız açısından son derece önemli bir boşluğu dolduruyor. ‘' Eski Türkiye Gazetesi​ Gerede'de AK Partili gençler tarafından esnaflara ve vatandaşlara dağıtıldı. Haber Merkezi