Erkekler 10 km klasik yarışında Yusuf Emre Fırat birinci, Ömer Ayçiçek ikinci, Hamza dursun ise üçüncü oldu. Müsabakaların bitiminde sporculara madalyalarını, Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci, Genel Müdür yardımcısı İnanç Özçakmak, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, Genel Sekreter Tevfik Odabaşı ve yarışmanın FIS temsilcisi ve Uluslararası Organizasyonlar Daire Başkanı Necati Kaplan tarafından verildi.

Müsabakaları yerinde takip eden ve Arkut Kayaklı Koşu ve Biathlon Merkezinde incelemelerde bulunan Ahmet Temurci, Hem İstanbul'a hem de Ankara'ya yakın bir kayak merkezi. Doğası muhteşem ve tam bir sporcu merkezi. Emeği geçenlere teşekkürler ediyorum” diye konuştu.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar konuşmasında, İlçemizin ve bölgenin göz bebeği Arkut Dağımızda Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen FIS Gerede Kupası başladı. Kayakçılarımızı ve hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Yarışların ikinci ayağı ise yarın koşulacak ve ardından yapılacak madalya töreni ile sona erecek” dedi.